Американският президент Джо Байдън предупреди, че спирането на помощта за

...
Американският президент Джо Байдън предупреди, че спирането на помощта за
Коментари Харесай

Военното производство в света не стига за Украйна, обяви Зеленски

Американският президент Джо Байдън предизвести, че прекъсването на помощта за Украйна заплашва свободния свят

В света няма задоволително произвеждане, което да задоволи потребностите на Украйна от снаряди и оръжия. Това е декларирал президентът на страната Володимир Зеленски в речта си на Световния стопански конгрес в Давос. Извадки от речта му бяха публикувани от украинската организация УНИАН.

" Нямаме задоволително от всичко. Не споделям, че ни дават всичко. Едни (оръжия) се дават или продават. Различно е. Искам да ви кажа за размера: в света през днешния ден няма задоволително размер произвеждане, да вземем за пример, както споделих, артилерия, която ще бъде задоволителна на украинската войска да издържи войната с съветската войска ", акцентира Зеленски.

В същото време президентът означи, че Украйна е възобновила производството на руски муниции с диаметър 122 и 125 мм. " Това задоволително ли е? Не! Никак, по същите аргументи, заради които артилерията 155-и диаметър не е задоволителна ", добави президентът. Той изясни какво е належащо, с цел да стартира произвеждане на артилерия 155-и диаметър. " За да извършите това, би трябвало да имате лиценз. От кого? Една от страните от НАТО, която има този лиценз. Украйна нямаше подобен. Ние прокарваме този развой отдавна. Прокарахме го. И през днешния ден ние започваме да произвеждаме подобен снаряд “, сподели Зеленски, представен от УНИАН. Той установи, че 1 милион дронове, които страната му възнамерява да създаде тази година, няма да са задоволителни за Украйна.

„ Няма през днешния ден такава система в света, че да може да се бори с всяка ракета, от стандартна до балистична, с всеки удар на Руската федерация “, посочи Зеленски. Но похвали американските зенитно-ракетни системи " Пейтриът ", които дефинира като най-мощните системи за противовъздушна защита в света. " И руснаците са шокирани, и ще ви кажа почтено, че нашите сътрудници са шокирани, че тази система в действителност работи толкоз добре. И в този момент се питаме един различен: за какво Украйна не създава? Имаме съглашения. Ще го създадем, когато получим лицензи, когато получим (разрешение) за взаимно произвеждане и по този начин нататък “, сподели Зеленски. По думите му, през днешния ден запасите от такива системи в света не са задоволителни, с цел да се трансферират повече на Украйна за нейната отбрана.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР