Американският президент Джо Байдън подписа днес указ за прилагане на

...
Американският президент Джо Байдън подписа днес указ за прилагане на
Коментари Харесай

Байдън подписа указ, насочен към подобряване на защитата на личната информация при прехвърлянето на данни между ЕС и САЩ

Американският президент Джо Байдън подписа през днешния ден декрет за използване на оповестена тази година рамка за прекачване на данни сред Европейския съюз и Съединени американски щати, който утвърждава нови гаранции за отбрана на персоналната информация, предадоха международните организации.

Указът има за цел да успокои терзанията на европейците, че американските разследващи служби нелегално ги шпионират. С него се поема ангажимент за усилване на гаранциите против злоупотреби със събирането на данни и се основава конгрес за споразумяване на правни въпроси.

Указът съставлява „ кулминационната точка на нашите старания да възстановим доверието и стабилността в трансатлантическите потоци от данни “ и „ ще подсигурява поверителността на персоналните данни на Европейски Съюз “, сподели министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо пред кореспонденти.

Подписаната от Байдън заповед лимитира достъпа на тайните служби до данните, излъчени от европейски жители, а също по този начин обезпечава самостоятелен механизъм за следствие на недоволства от европейци по отношение на достъпа на американските разследващи служби до персонална информация.

Указът надгражда върху предварителното съглашение, което Байдън разгласи през март с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ориентирано към споразумяване на продължаващия от години спор за сигурността на данните на жителите на Европейски Съюз, съхранявани от софтуерните компании в Съединени американски щати.

Указът се преглежда като значима основа за нова договорка сред Съединени американски щати и Европейски Съюз за възстановяване на сигурността на данните, откакто през последните години Съдът на Европейски Съюз два пъти отхвърли предходни рамкови съглашения за отбрана на персоналната информация сред Вашингтон и Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР