Американският президент Джо Байдън обвини предшественика си Доналд Тръмп, че

...
Американският президент Джо Байдън обвини предшественика си Доналд Тръмп, че
Коментари Харесай

Байдън обвини Тръмп, че е създал мрежа от лъжи за президентските избори

Американският президент Джо Байдън упрекна предшественика си Доналд Тръмп, че е основал „ мрежа от неистини “ за извършените през 2020 президентски избори в Съединени американски щати. Това се случи в четвъртък на речта на Байдън във връзка годишнината от през 2021.

Тогава стотици хора нападнаха постройката на американския парламент, счупиха мебели и обсадиха залата, в която се бяха затворили депутати. Това стана след изказвания на Тръмп, че преди малко отминалите президентски избори са били фалшифицирани, а полагащата му се победа в тях – открадната. Твърденията му бяха отхвърлени от съдилища, наблюдаващи и изборни комисии. Въпреки това Тръмп продължи да стои зад тях и след протест във Вашингтон даде на свои последователи против Капитолия. По време на нападението починаха петима души.

Случаят докара до втора процедура по импийчмънт на Тръмп, а против него започнаха следствия за скрит план.

По думите на Байдън няма никакви доказателства за измами при осъществяване на изборите. Изказването е по отношение на няколко каузи, които Тръмп и негови съидейници от Републиканската партия заведоха и след това изгубиха.

По отношение на нахлуването в Капитолия той добави, че нападателите са търсили „ метод да подкопаят Конституцията “. „ На този стадий би трябвало да решим каква нация желаеме да сме. Дали ще бъдем такава, която приема политическото принуждение като норма? Не можем да си го позволим “, сподели той.

Тръмп отхвърля обвиняванията в скрит план и до през днешния ден. В писмен отговор след речта на Байдън той упрекна сегашния президент, че употребява името му, „ с цел да се опита още повече да раздели Америка “. Той назова изказването „ политически спектакъл “.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите военни са по улиците в Казахстан  please wait

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР