Американският президент Джо Байдън обсъди по телефона обстановката в Афганистан

...
Американският президент Джо Байдън обсъди по телефона обстановката в Афганистан
Коментари Харесай

Байдън и Джонсън свикват среща на Г-7

Американският президент Джо Байдън разиска по телефона ситуацията в Афганистан с английския министър-председател Борис Джонсън. Двамата привикват идната седмица виртуална лидерска среща на Г-7 за дискутиране на обща тактика и метод по въпроса.



Това беше първият диалог на Байдън със съдружник и първият му въобще с различен международен водач, откакто талибаните поеха контрола над Афганистан.

Решението на президента демократ Байдън да съблюдава съглашението за евакуиране на войските от Афганистан, подписано от неговия предходник Доналд Тръмп, провокира съществени рецензии.

Рейтингът на Байдън се срина до най-ниското си равнище, откогато встъпи в служба - 46 %.

Европейският съюз ще би трябвало да се ангажира с диалози с талибаните, с цел да обезпечи поддръжка на афганистанския народ, даже и да не ги признава за законни владетели на страната, съобщи първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел. " Не съм споделил, че ще признаем талибаните, само че би трябвало да приказваме с тях за всичко, даже с цел да се опитаме да защитим дамите и девойките ", акцентира Борел.

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида ще организира специфична сесия за обстановката в Афганистан на 24 август в Женева. В сесията по искане на Афганистан и Пакистан ще вземат участие 89 страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР