Американският посланик у нас оцени високо бързите и адекватни противоепидемични

...
Коментари Харесай

Студентските бригади в САЩ към момента не са отменени, а отложени

Американският дипломат у нас оцени високо бързите и съответни противоепидемични ограничения на кабинета. „ Българското държавно управление се оправя необикновено в битката с ковид и с помощта на подхванатите противоепидемични ограничения успявате сполучливо да потискате кривата на разпространяването “, съобщи Херо Мустафа.
Тя благодари и на чиновниците на Министерството на външните работи, които в денонощен режим и в действително време осведомят всички упълномощени в София дипломатически задачи за ограниченията, които се вземат от българските управляващи във връзка пандемията, като дават информация и по всевъзможни запитвания на посолствата. „ Вашите хора дават отговор на над 100 въпроса на ден, отправени от дипломати. Страхотни са “, сподели дипломат Мустафа на банкет при вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Захариева означи помощта на Държавния департамент и на Американската организация за интернационално развиване на Съединени американски щати, които подариха на България 500 000 $ за помощ в битката с ковид. Посланик Мустафа съобщи на срещата, че Съединени американски щати ще дават още медицински материали. „ Благодаря на Съединени американски щати за поддръжката, която оказват на България по време на тази рецесия “, сподели министър Захариева.

Българският първи посланик и американският дипломат бяха единомислещи, че анулацията на рестриктивните мерки, свързани с ковид, би трябвало да става поетапно, с цел да се избегнат опасности от още по-голямо разпространение на заболяването. В тази връзка и във връзка интереса на доста български студенти към програмата „ Work and Travel “, дипломат Мустафа съобщи, че студентските бригади все още не са анулирани, а единствено отсрочени, като посолството ще осведоми обществеността, щом бъде взето решение.

Захариева и Мустафа разискаха необятен кръг въпроси от интернационалния дневен ред, като отделиха и особено внимание на позитивните стъпки във връзка с евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и на битката с дезинформацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР