Американският министър на отбраната в оставка Джеймс Матис (на снимката

...
Американският министър на отбраната в оставка Джеймс Матис (на снимката
Коментари Харесай

Матис призова военните да запазят вяра в страната си

Американският министър на защитата в оставка Джеймс Матис (на фотографията вторият отляво - до Тръмп) съобщи през днешния ден в своето прощално писмо до военнослужещите и чиновниците на Пентагона, че ръководството на военното ведомство на Съединени американски щати "остава във допустимо най-хубави ръце ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Шейсет и осемгодишният министър се обърна към намиращите се на дейна военна работа над 1 милион американски военнослужещи, както и към резервистите и цивилните чиновници на Пентагона с апел всеки да остане концентриран върху своята задача.

"Уверен съм, че всеки от вас ще продължи да извършва праволинейно задачата, която сме положили клетва да изпълняваме, а точно да бъдем опора на конституцията на Съединени американски щати и да я браним, както и да пазиме своя метод на живот ", сподели Матис.

"Нашето министерство е потвърдило, че работи най-добре таман когато времената са най-трудни ", добавя той.

Министърът прикани военните "да запазят религия в страната си и да бъдат непоклатими и обединени, дружно със съдружниците на Съединени американски щати, пред лицето на всеки противник ". Матис прибавя, че за него е било "голяма чест " да работи с представителите на въоръжените сили.

"Нека Бог да ви пази и във въздуха, и на сушата, и в морето ", написа той.

На 20 декември Матис подаде оставка, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че американските сили в Сирия ще бъдат изтеглени. Прощалното си писмо той популяризира през днешния ден, когато е неговият финален ден отпред на министерството на защитата.

На 23 декември Тръмп разгласи, че от 1 януари 2019 година заместник-министърът на защитата Патрик Шанахан ще заеме поста на Матис като изпълняващ длъжността.

Матис, който ръководеше Пентагона в продължение на съвсем две години, в началото възнамеряваше да се отдръпна през февруари. Тръмп обаче реши да го размени по-бързо, откакто о.з. генералът написа язвителна молба за напускането си, в която се говореше за разлики с президента по въпроса за изтеглянето от Сирия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР