Американският министър на отбраната Лойд Остин изтъкна подкрепата на САЩ

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин изтъкна подкрепата на САЩ
Коментари Харесай

Лойд Остин: Китайската военна активност около Тайван заплашва региона

Американският министър на защитата Лойд Остин посочи поддръжката на Съединени американски щати за Тайван, като загатна, че военната интензивност на Китай в последно време към острова заплашва да промени статуквото, съобщи Асошиейтед прес.

„ Нашата политика не се е трансформирала, само че за жалост, наподобява, че това не е правилно за Китай “, сподели Остин на азиатския конгрес по въпросите на обраната „ Диалог Шангри-Ла “ в Сингапур. 

Той съобщи, че Вашингтон остава привързан с „ политиката за един Китай “ , която признава Пекин, само че разрешава неофициални връзки и връзки в защитата с Тайпе .

Остин означи, че се следи „ съществено нарастване на провокативната и дестабилизираща военна активност покрай Тайван “, в това число съвсем ежедневни китайски военни полети край самоуправляващия се остров.

„ Ние оставаме фокусирани върху запазването на мира, стабилността и статуквото в Тайванския пролив “, сподели министърът. „ Но ходовете на КНР заплашват да подкопаят сигурността, стабилността и благоденствието в Индо-тихоокеанския район “, съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР