Американският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос отхвърли твърденията на

...
Американският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос отхвърли твърденията на
Коментари Харесай

Сорос отхвърли обвиненията, че опитва да дестабилизира Словакия

Американският милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос отхвърли изказванията на словашкия министър председател Роберт Фицо, че е забъркан в опит за дестабилизиране на държавното управление в Братислава, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера Фицо сподели, че на среща през септември Сорос по някакъв метод е употребявал въздействието си, с цел да повлияе на словашкия президент Андрей Киска. Фицо съобщи, че Сорос е изиграл роля за апелите на Киска за държавни промени или предварителни избори като метод за споразумяване на политическата рецесия след убийството на проверяващия публицист Ян Куцяк и годеницата му Мартина Кушнирова.

" Господин Сорос не е изиграл никаква роля за неотдавнашната тирада на президента Киска, нито за неотдавнашните демонстрации в Словакия ", сподели представител на Сорос. Говорителят добави, че срещата, на която участвали някои сътрудници, била за това по какъв начин да се интегрира по-добре ромската общественост в Словакия.

В последното си незавършено следствие Куцяк разкриваше въздействието на италианската мафия в Словакия и вероятните й връзки с доближени на Фицо. Журналистът и приятелката му бяха открити убити на 25 февруари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР