Американският милиардер Майкъл Блумбърг обяви, че ще похарчи половин милиард

...
Американският милиардер Майкъл Блумбърг обяви, че ще похарчи половин милиард
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг ще даде половин милиард долара в борбата за чиста енергия


Американският милиардер Майкъл Блумбърг разгласи, че ще похарчи половин милиард $ в „ борбата на нашето време “, с цел да се откажат Съединени американски щати от потреблението на енергийни източници на въглеродна основа и за битка с климатичните промени, предават международните организации. Бившият кмет на Ню Йорк и човеколюбец съобщи, че инвестицията от $500 млн. ще отиде за самодейността „ Отвъд въглерода “, целяща да бъдат затворени съвсем 250 Топлоелектрическа централа на въглища в страната и да се предотврати откриването на нови.

„ Ние сме в конкуренция с времето с климатичните промени, а към момента в действителност няма федерални дейности по този въпрос през последните минимум две години “, разгласи Блумбърг. „ Майката природа не чака нашия политически календар, и ние не можем “, се показва в изказването му.
„ Отвъд въглерода “ афишира на уеб страницата си, че възнамерява да работи за „ стопанска система със 100% чиста сила “ и ще води акция против отварянето на газови електрически централи в Съединени американски щати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР