Американският институт за наблюдения на войната (ISW), анализирайки съобщения за

...
Американският институт за наблюдения на войната (ISW), анализирайки съобщения за
Коментари Харесай

Мобилизацията разкрива и неефективната руска администрация

Американският институт за наблюдения на войната (ISW), анализирайки известия за метода, по който протича , стига до заключението, че управляващите се сблъскват със " съществени и систематични проблеми ".

Военните служби активизират мъже, някои от които не дават отговор на оповестените от Кремъл критерии . Президентът Владимир Путин и, че мобилизацията ще се отнася за боеспособни резервисти - мъже с военен опит , само че военни блогъри и консуматори на обществените мрежи оповестяват, че вместо това призовки получават студенти, пълнолетни лица, чиновници на военно-промишления комплекс, чиновници на летища, както и лица, които не са служили в армията, макар че Шойгу и други публични лица са декларирали, че тези категории ще бъдат освободени от готовност.

Грешките в първите дни на мобилизацията в разгара на несполучлива война може да са разбираеми, само че те въпреки всичко демонстрират, че мобилизационната администрация не е била по-добре готова за огромна война от въоръжените сили. Първата постсъветска мобилизационна акция разкрива неефективна бюрократична система , която надали ще може да обезпечи нужния боеспособен запас в кратковременен проект.
 Ограниченията за пътешестване на мъжете в Русия: всичко зависи от района
Ограниченията за пътешестване на мъжете в Русия: всичко зависи от района

Някъде не разрешават и напускането на обитаемото място

Кремъл желае да си върне самодейността във войната, само че изпраща нестимулирани хора , които могат да стартират да се бунтуват. Една несполучлива мобилизационна акция може да докара до в допълнение неодобрение и в тила, в това число и измежду поддръжниците на въоръженото навлизане в Украйна .

Възможно е съветското министерство на защитата да се оправи с тези проблеми, макар че има сведения, че районните управляващи просто е трябвало да обезпечат избран брой мобилизации , което ги е подтикнало да подценен.

В същото време мащабът на мобилизацията е друг в другите райони , което също може да изостри общественото напрежение, зародило заради чувството за неравнопоставеност при основаването на доброволческите батальони.

Дори и ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров съобщи, че републиката няма да организира готовност , защото проектът за наборна военна работа е на " 254% надвишаващ ". Изявлението на Кадиров е обезпокоителен знак за Кремъл : в случай че един от изпитва нужда да откаже да активизира сънародниците си, това значи, че даже Кадиров усеща националното неодобрение, считат специалистите на ISW.
 Рамзан Кадиров: В Чечения няма да има готовност
Рамзан Кадиров: В Чечения няма да има готовност

Регионът бил преизпълнил своята мобилизационна квота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР