Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху империята си от

...
Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху империята си от
Коментари Харесай

Джордж Сорос предава контрола на империята си от фондове за 25 млрд. долара на сина си Александър

Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху империята си от фондове на стойност 25 милиарда $ на сина си Александър, заяви в. " Уолстрийт Джърнъл ", представен от БГНЕС.

Според обявата през декември съветът на шефовете на 92-годишната фондация " Отворено общество " на Сорос е избрал сина му Александър за ръководител. Така 37-годишният Алекс наследява татко си. Освен това той заема длъжността президент на комитета за политически действия на Сорос. Александър Сорос е и единственият член на фамилията в капиталовия комитет, който управлява Soros Fund Management - компанията, която ръководи средствата на фонда и на фамилията. Според представител на предприемача, по-голямата част от 25-те милиарда $ през идващите години ще отидат във фондация " Отворено общество ". В същото време към 125 млн. $ ще бъдат предопределени за комитета за политически действия.

" Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че в предишното е имало и такива, които са се съмнявали, че Джордж Сорос ще се отдръпна. В едно изявление той декларирал, че " по принцип " не желае фондът да " премине в ръцете на някое от децата ". По преценка на финансиста фондът би трябвало да се ръководи от " този, който е най-подходящ за това ". Очевидно Александър Сорос е спечелил доверието на татко си, защото постоянно го е замествал при пътувания до офисите на организацията по света, показва изданието. " Той го заслужава ", споделя Джордж Сорос.

Управляваната от Сорос-младши благотворителна организация " ще продължи да се бори за изборните права на жителите, равенството сред половете и правото на аборт ", Александър Сорос е " надъхан лявоцентристки ", израснал " обезпокоен от благосъстоянието на фамилията си ", написа още " Уорстрийт джърнъл ". Изданието показва, че свое изявление Сорос-младши отбелязва, че ще поддържа американски леви политици и се притеснява от вероятността Доналд Тръмп да се върне на президентския пост в Съединени американски щати.

Политическата му позиция допуска забележителна финансова роля на фондациите на Сорос в идните президентски избори в Съединени американски щати, написа вестникът.

Той показва, че Алекс Сорос се е срещнал с представители на администрацията на американския президент Джо Байдън, Конгреса и държавни водачи - бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва и канадския министър-председател Джъстин Трюдо. Фондация " Отворено общество " на Сорос подарява към 1,5 милиарда $ годишно на правозащитни групи в разнообразни страни. Сорос подарява средства и на университети и просветителни организации.

Александър Сорос е роден на 27 октомври 1985 година, до момента беше заместник-председател на фондация " Отворено общество " и един водачите на Световния икономически конгрес " Млади международни водачи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР