Американските здравни власти отправиха ново предупреждение свързано с Covid-19. Директорът

...
Американските здравни власти отправиха ново предупреждение свързано с Covid-19. Директорът
Коментари Харесай

Притеснения в САЩ заради „по-агресивния“ Делта вариант

Американските здравни управляващи насочиха ново предизвестие обвързвано с Covid-19. Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите съобщи, че увеличението на случаите на Делта разновидността на вируса се вижда и увеличение на постъпванията в лечебни заведения. 

Доктор Рошел Валенски акцентира, че Делта разновидността на ковид е по-агресивен и че се предава по-лесно спрямо предходните разновидности. 

„ Това е един от най-заразните респираторни вируси, за които знаем и които аз съм виждала в моята 20-годишна кариера, “ съобщи Валенски. Тя сподели още, че страната се намира в основен миг и „ някои лечебни заведения доближават потенциала си “. 

По данни на Белия дом съществуването на Делта разновидността е предиздвикало повече хора да си слагат ваксина – през миналата седмица в петте щата с най-голямо увеличение на случаите (Арканзас, Флорида, Луизиана, Мисури и Невада) се записва по-голям ритъм на слагането на нови ваксини в съпоставяне със междинните общонационални данни. 

По публични данни 83 % от новите случаи на Covid -19 в Съединените щати са на Делта разновидността. 

Посланието от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите продължава да е, че носенето за маска е належащо за неимунизираните, а имунизираните може и да са без маска в множеството случаи на закрито.

Въпреки това някои щати ще задължават носенето на маскa от всички възпитаници при откриването на новата образователна година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР