Американските законодатели одобриха помощ от 800 милиона долара за Украйна

...
Американските законодатели одобриха помощ от 800 милиона долара за Украйна
Коментари Харесай

САЩ не окуражават Украйна за удари извън границите ѝ


Американските законодатели утвърдиха помощ от 800 милиона $ за Украйна в областта на сигурността за следващата година. Същевременно след нападенията с дронове против съветски бази и летища от Вашингтон обявиха, че не предизвикват Украйна да прави удари оттатък своите граници.

Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон не окуражава Киев за офанзиви отвън границите на страната, само че прави тъй че страната да разполага с нужната ѝ техника за отбрана. Позицията изрази и представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

" Не сме предоставяли на Украйна оръжия, които да бъдат употребявани в Русия. Предоставяме ѝ това, от които тя има потребност, за пази своята суверенна територия, с цел да се опълчи на съветския агресор, нарушил границите ѝ ", акцентира Прайс.

Междувременно американският министър на защитата Лойд Остин разяснява, че Съединените щати не пречат на Украйна да развива личните си качества за нанасяне за удари по далечни цели.

Дрон аргументи огромен пожар на летище в съветската гранична област Курск ден след сходни удари по военновъздушните бази край Саратов и Рязан.

От своя страна Русия е нанесла при вчерашните ракетни удари трайни вреди по енергийната инфраструктура в областите Киев, Виница и Одеса в Централна и Южна Украйна.

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че Русия  към този момент е изразходвала доста от ракетите си.

Продължават боевете в оспорваните Донецка и Луганска област. Украинският президент Володимир Зеленски удостовери решимостта си да отвоюва двата регионални центъра, които бяха завзети от сепаратисти преди 8 години.

От Организация на обединените нации показаха паника поради съветските удари против украинската инфраструктура и предизвестиха за утежняване на филантропичната рецесия.

" Нападенията против енергийната инфраструктура на Украйна, в това число електроцентрали и топлоцентрали, оставят милиони хора без достъп до отопление, електричество и вода, добавяйки още едно рисково измерение към породената от войната филантропична рецесия ", обявиха от организацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР