Американските власти заявиха, че ще изискват от компаниите, получили средства

...
Американските власти заявиха, че ще изискват от компаниите, получили средства
Коментари Харесай

В САЩ изискват субсидираните производители на чипове да делят допълнителните печалби

Американските управляващи обявиха, че ще изискват от фирмите, получили средства по програмата за произвеждане и проучване на полупроводници на стойност 52 милиарда $, да вършат отчисления от свръхпечалбите, оповестява Reuters.

Министерството на търговията възнамерява да стартира да приема заявки за присъединяване в програмата за субсидиране на производството на полупроводници в края на юни. Законът също по този начин основава 25% капиталов данъчен заем за създаване на фабрики за произвеждане на чипове.

Компаниите, които получат повече от 150 милиона $ директно финансиране, " ще бъдат задължени да разделят с държавното управление на Съединени американски щати част от всички парични потоци или доходи, които надвишават прогнозите на претендента за контрактувания предел ", обявиха от департамента.

На фирмите, които получават финансиране, също по този начин е неразрешено да употребяват средствата, отпуснати за произвеждане на чипове, за погашение на дивиденти или назад изкупуване на акции и те ще би трябвало да дават детайлности за всички проекти за назад изкупуване на лични акции в границите на пет години....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР