Американските власти са конфискували в открито море четири ирански кораба,

...
Американските власти са конфискували в открито море четири ирански кораба,
Коментари Харесай

САЩ задържа четири ирански кораба с горива за Венесуела

Американските управляващи са конфискували в намерено море четири ирански кораба, които са се отправяли към Венецуела, натоварени с модифициран нефт. Задържането е за нарушение на глобите, наложени от Вашингтон против Венецуела и Иран, съобщи БГНЕС.
Иранските кораби " Луна ", " Панди ", " Беринг " и " Бела " са щели да бъдат арестувани още предходните дни, откакто предходната седмица федерален арбитър позволи акта и сега те се насочват към Хюстън (Тексас).
Според The Wall Street Journal, който цитира неназовано длъжностно лице, конфискацията е осъществена без потребление на военна мощ. Засега държавното управление на Николас Мадуро и иранските управляващи не са удостоверили или отрекли информацията.
" Беринг " и " Бела " са плавали през водите на Кабо Верде, когато американското държавно управление издава заповед за конфискацията им предишния юли, до момента в който последният прочут сигнал на " Панди " и " Луна " е от Оман.
В обвиняването се твърди, че доставката на корабите е проведена от ирански предприемач с връзки с Революционната армия, считан от Вашингтон за терорист, посредством мрежа от фронтови компании, с цел да се избегне засичане от американските управляващи.
Изземането на корабите съставлява следващата стъпка на напън от изпълнителната власт на Тръмп към Техеран и Каракас, против чиито държавни управления тя наложи голям брой стопански наказания.
Венецуела минава през обстановка с дефицит на бензин, заради което през последните месеци получи милиони литри модифициран нефт от Иран, един от главните му съдружници в света. Първите пет ирански кораба, натоварени с 245 милиона литра нефт, дойдоха във Венецуела в края на май без никакви разтърсвания. След това президентът на Венецуела Николас Мадуро отбрани правото си на свободна търговия с други страни и благодари на Иран за " неговата взаимност, за поддръжката, за смелостта и решението ".
Малко след доставката на бензина, Съединени американски щати постановиха наказания против петимата ирански капитани на тези кораби, чиито активи са блокирани на територията на Съединени американски щати и които няма да могат да влизат на територията на страната. Това са капитаните на корабите Clavel, Petunia, Fortuna, Bosque и Faxon, които работят за морските линии на Иран или за Иранската национална петролна компания (NITC).
Иранското външно министерство отговори, че Иран и Венецуела ще се опълчват твърдо на противозаконните американски наказания, които назова " обезверени ходове на Съединени американски щати ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР