Американските власти решиха да взривят Северен поток, за да запазят

...
Американските власти решиха да взривят Северен поток, за да запазят
Коментари Харесай

Русия отново обвини САЩ за Северен поток

Американските управляващи взеха решение да взривят " Северен поток ", с цел да запазят въздействието си в Европа, която се нуждае от съветски енергийни запаси. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС.

" В експертната общественост се появяват от ден на ден доказателства, че взривяването на " Северен поток " е дело на Вашингтон, който извърши този възмутим незаконен акт, управителен от тясно егоистично предпочитание да консолидира своето владичество в Европа, която има остра потребност от Русия енергийни запаси ", сподели той по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Бих желал да ви припомня, че не приказваме за някаква хулиганска смешка. Говорим за терористична офанзива, която засегна интернационалната тръбопроводна инфраструктура и докара до тежки стопански и екологични последствия за редица страни ", акцентира Небензя.

" Не се колебая, че през днешния ден още веднъж ще чуем от нашите западни сътрудници, че Русия сякаш отвлича вниманието на съвета от по-сериозни проблеми, като упорства за разискване на терористичната офанзива против " Северен поток ". Тяхната тактичност е елементарна и разбираема - да протакат толкоз дълго колкото е допустимо, в идеалния случай за повече година, две, три, и по-късно заявете, че след години на следствие към този момент не е допустимо. Препоръчваме им да не губят време и старания за това, всички сходни опити явно са обречени на неуспех ", сподели непрекъснатият представител.

Ръководителят на съветската дипломатическа задача означи, че Руската федерация " ще продължи да се стреми към обективно и задълбочено определяне на всички условия на случилото се със наложителното привличане на съветските следствени органи и заинтригувани страни, както и привличането на клиентите под отговорност и причинителите на този бойкот. " " Ще използваме всички средства, с които разполагаме за това, в това число в Съвета за сигурност ", добави той.
 Германски народен представител пред ТАСС: Берлин мълчи за детонациите в
Германски народен представител пред ТАСС: Берлин мълчи за детонациите в " Северен поток "

Смята се, че Съединени американски щати стоят зад саботажа, твърди Щефен Котре от " Алтернатива за Германия "

Германското държавно управление мълчи за следствието на детонациите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". Смята се, че Съединени американски щати стоят зад саботажа.

Тази позиция изрази през август депутатът от Бундестага от " Алтернатива за Германия " и член на парламентарната комисия по енергетика и запазване на климата Щефен Котре. Той бе помолен да разяснява появилата се неотдавна в медиите информация, че следите в тази ситуация с детонациите на " Северен поток " водят към Украйна.

" Не мога да си показва, че западните разследващи служби не знаят по какъв начин е била осъществена офанзивата против " Северен поток ". Съюзници, евентуално Съединени американски щати, стоят зад това ", съобщи Котре.
 Германски медии: Следите на гърмежа на
Германски медии: Следите на гърмежа на " Северен поток " водят към Украйна

Тази информация е била предоставена на немските издания от тайните служби.

Специалните служби на Швеция и Дания, съгласно него, не желаят да си сътрудничат със специфичните служби на Германия.

" Германското държавно управление не желае да осведоми за напредъка на следствието на саботажа на " Северен поток ", сподели депутатът и дава образец с това, че корабът на немските военноморски сили дойде на мястото на детонациите. Той е дошъл прекомерно късно и не е бил добре оборудван, тъй че " беше малко евентуално те да могат да проверяват нещо ", сподели Котре.

На 25 август немските медии ZDF и Der Spiegel още веднъж писаха, базирайки се на свои източници, че следи от детонацията на газопровода " Северен поток " водят към Украйна.

Според немските следователи, лица свързани с Украйна, са могли да взривят тръбопровода с експлозиви, доставени на ветроходната яхта " Андромеда ". Екипажът на яхтата е бил в Украйна преди и след детонацията в Балтийско море.

Тази информация е била предоставена на немските издания от тайните служби.
 Разследването откри следи от експлозиви край
Разследването откри следи от експлозиви край " Северен поток "

Tова излиза наяве от писмо до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от Германия, Швеция и Дания

През март New York Times и редица други издания оповестиха, че съгласно американските разследващи организации проукраинска формация е направила офанзивата на Северен поток.

След това канцлерът Олаф Шолц разиска няколко пъти със съветници по какъв начин немското държавно управление може да се оправи с нарушителите.

Тогава по искане на Германия ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Йермак отговори, че държавното управление на Украйна не е забъркано в детонацията.

И двете линии на основния съветски газопровод за Европа, " Северен поток ", бяха прекратени на три места по едно и също време през септември 2022 година
 Русия желае разискване на
Русия желае разискване на " Северен поток " в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации

Москва не получава информация за следствието и не е удовлетворена от хода му

на гърмежа на газопровода " Северен поток " през юни.

Прокуратурата на Полша твърдеше, че на борда на яхтата " Андромеда " е имало шест души и те са били с български паспорти.

Полското държавно обвиняване съобщи тогава, че няма доказателства , че Полша е била употребена като център за саботажа на газопроводите " Северен поток ".

То отхвърли информацията, че групата, взривила газопроводите, може да е употребила Полша като своя оперативна база.

Освен това от прокуратурата показаха, че няма директни доказателства, че 15-метровата яхта " Андромеда ", за която се подозира, че е била на мястото на детонацията, е взела участие в саботажа.

На раздраха газопроводите " Северен поток 1 " и новоизградения " Северен поток 2 ", които свързват Русия и Германия през Балтийско море.

Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания, като и съгласно. Все още обаче не е открито кой е причинителят. Двете страни и Германия проверяват случая.

Руското външно министерство упрекна и трите страни в съзнателно закъснение и в опит да прикрият кой стои зад офанзивата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР