Американските власти нахлуха в посолството на Венецуела във Вашингтон, предаде

...
Американските власти нахлуха в посолството на Венецуела във Вашингтон, предаде
Коментари Харесай

Американските власти нахлуха в посолството на Венецуела

Американските управляващи нахлуха в посолството на Венецуела във Вашингтон, съобщи " Спутник ". В продължение на седмици там живеят локални деятели, които се пробват да предпазят постройката от поддръжниците на опозиционния водач Хуан Гуайдо.
Настанилите се в посолството деятели не са били задържани, а полицията се е отдръпнала от постройката.
" Изглежда, че полицията, която сряза веригите на централния вход, се е отдръпнала. Отстъпиха, още веднъж сложиха катинарите на входната врата, хората към момента са вътре. Не бяха арестувани ", оповестява водачът на групата Act Now to Stop War and End Racism (ANSWER).
В Туитър от вицепрезидентството на Венецуела показаха, че управляващите на Съединени американски щати са нарушили интернационалното право, влизайки в постройката на посолството във Вашингтон без позволението на боливарското държавно управление и на президента Николас Мадуро.
Преди седмици група американски деятели от групата Code Pink се барикадира в дипломатическата постройка в Джорджтаун, откъдето стачкуват против политиката на Съединените щати към Венецуела.
На 9 май деятелите упрекнаха управляващите, че са прекъснали електричеството на посолството.
Целта на симпатизантите на Мадуро е да не позволен поддръжниците на самопровъзгласилия се за президент Гуайдо да завладяват посолството.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР