Американските сенатори Марк Уорнър и Том Тилис представиха законопроект, насочен

...
Американските сенатори Марк Уорнър и Том Тилис представиха законопроект, насочен
Коментари Харесай

В САЩ беше предложен нов закон за сигурността на AI системите

Американските сенатори Марк Уорнър и Том Тилис показаха законопроект, ориентиран към следене на проблемите със сигурността посредством основаване на база данни за записване на нарушаванията от системите с изкуствен интелект.

„ Критичните уязвимости в AI логаритмите могат да бъдат доста разнообразни от тези, засягащи стандартния програмен продукт, тъй че федералното държавно управление би трябвало да обнови методите си за премахване на сходни проблеми “, споделиха законодателите.

Документът планува основаването на Център за сигурност на изкуствения разсъдък към Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати, който ще се трансформира в „ тестова площадка за проучвания на AI “ за частния бранш.

Той също по този начин ще помогне за създаването на насоки за това, по какъв начин да се предотвратят или смекчат противодействията на AI и по какъв начин безвредно да се внедрява технологията.

Законопроектът ще изисква от Националния институт за стандарти и технологии на Съединени американски щати (NIST) да промени Националната база данни за уязвимостите (NVD) и федералното вместилище на информацията за пропуските в компютърния програмен продукт и хардуер.

„ Целта е да се усъвършенства следенето и обработката на случаите със сигурността, свързани с AI “, се споделя в документа.

Според плана NIST би трябвало да се актуализира NVD, с цел да отразят разликите сред AI системите и обичайния програмен продукт, в това число и отличителните черти сред стандартните експлойти и логаритмите за поддръжка.

Агенцията за киберсигурност и отбрана на инфраструктурата на Съединени американски щати също ще би трябвало да промени и настоящата си база данни с известни уязвимости (CVE) или да сътвори нов развой за идентифициране на пропуските в сигурността на технологиите. Присвояват се номера на CVE при обособените неточности и се включват в NVD.

Законът за сигурността на AI би трябвало да премине комисия, преди да бъде прегледан в Сената на Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР