Американските противотанкови ракети, чиято продажба за Украйна беше одобрена вчера

...
Американските противотанкови ракети, чиято продажба за Украйна беше одобрена вчера
Коментари Харесай

Порошенко: С US противотанкови ракети ще възпираме руската агресия в Донбас

Американските противотанкови ракети, чиято продажба за Украйна беше утвърдена през вчерашния ден от Съединени американски щати, ще бъдат възпиращ мотив против съветска експанзия в Донбас, съобщи украинският президент Петро Порошенко, представен от Франс прес.

" Благодаря на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на целия му екип за тяхната поддръжка за Украйна и това историческо решение ", добави Порошенко. " Само посредством взаимност и единение може да бъде спрян съветския агресор и свободният свят да бъде предпазен от маниакалните му упоритости ", акцентира той.

Агенцията за съдействие в региона на сигурността към Пентагона, от която зависят тези военни контракти, разгласи, че украинското държавно управление желае да закупи 210 ракети " Джевлин " и 37 пускови устройства, на обща стойност 47 милиона $. В официално съобщение на организацията се споделя, че системата ще помогне на Украйна да усъвършенства отбранителните си благоприятни условия в дълготраен проект, с цел да отбрани суверенитета и териториалната си целокупност.

Украйна и Русия си размениха по двама хванати граничари, съобщи ДПА. Според Порошенко двамата украинци са били отвлечени в североизточната Сумска област. Руски медии оповестиха, че те са били хванати в Брянска област, която граничи с Украйна.

Двамата съветски граничари бяха арестувани от украинските управляващи през юни, откакто простъпка напуснали територията на Крим по време на обучение.

За последната седмица при обстрел от украинска страна са починали двама бойци на самопровъзгласилата се Донецка национална република, заяви Едуард Басурин, почитан представител на сепаратистите, представен от ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР