Американските граждани все по-малко подкрепят доставянето на оръжия за Украйна

...
Американските граждани все по-малко подкрепят доставянето на оръжия за Украйна
Коментари Харесай

Американците все по-малко подкрепят доставката на оръжия и средства за Украйна

Американските жители все по-малко поддържат доставянето на оръжия за Украйна и директното икономическо подпомагане, демонстрира изследване на Центъра за проучване на публичните въпроси на АП-НОРК (AP-NORC), представен от Българска телеграфна агенция.

48% споделят, че утвърждават Съединени американски щати да изпращат оръжия на Украйна, до момента в който 29 % са срещу, а 22 % декларират, че нямат мнение по въпроса.

През май 2022 година, малко след началото на войната, 60% от американските жители са казвали, че поддържат изпращането на оръжия на Украйна.

Американците са съвсем поравно разграничени, що се отнася до изпращането на държавни средства непосредствено на Украйна, като 37 % са съгласни, 38 % не са, а 23 % нямат мнение.

Резултатите за намаляващата поддръжка за Украйна стават ясни в миг, в който президентът Джо Байдън се готви за посещаване в Полша идната седмица, където ще означи първата годишнина от най-сериозния спор в Европа от Втората международна война насам.

Републиканецът Джо Хернандес от Роклин, щата Калифорния, съобщи, че е мъчно човек да поддържа Съединени американски щати за великодушните военни разноски и икономическото съдействие с Украйна, в случай че доста американски общности не могат да се оправят с последствията от мигрантите, които влизат в Съединени американски щати през южната граница. Той загатна и повишаването на случаите на свръхдоза опиати, породени от фентанил и други синтетични опиати, създадени в лабораторни условия, както и рецесията с бездомните в неговия щат.

Байдън неведнъж съобщи, че Щатите ще оказват помощ на Украйна „ толкоз дълго, колкото е належащо “, с цел да отблъсне съветската инвазия, която стартира на 24 февруари предходната година. В частни диалози представители на администрацията предизвестяват украинските управляващи, че търпението на мощно разделения Конгрес, а и на американската общност, към разноските за война без явен край е лимитирано. През 2022 година Конгресът утвърди към 113 милиарда $ за стопански, филантропични и военни разноски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР