Американски войници охраняват сградата на Капитолия във Вашингтон преди началото

...
Американски войници охраняват сградата на Капитолия във Вашингтон преди началото
Коментари Харесай

Започна ли войната: Войници обсадиха Капитолия ВИДЕО

Американски бойци охраняват постройката на Капитолия във Вашингтон преди началото на вота в Камарата на представителите по отношение на резолюцията за импийчмънт против президента Доналд Тръмп.



Мъж от щата Джорджия, който бе упрекнат в нелегално влизане в Капитолия по време на щурма на постройката от поддръжници на американския президент Доналд Тръмп, се е самоубил, съгласно “Ню Йорк Таймс”, базирайки се на заключението на правосъдните специалисти.

Съобщава се, че 53-годишният финансов консултант Кристофър С. е бил арестуван след щурма на Капитолия предходната седмица. Според правосъдните документи против него е повдигнато обвиняване за нелегално влизане на територията на Капитолия, както и за нарушаване на комендантския час.



Самият Кристофър, който се яви в съда в четвъртък, се призна за почтен и по двете обвинявания. В събота той е открит мъртъв в дома си.

По-рано полицейските чиновници обявиха пред Washington Post, че 51-годишният американски служител на реда Хауърд Либенгуд, който е бил очевидец на безредиците в Капитолия, се е самоубил през уикенда. На 6 януари на протест във Вашингтон последователи на Тръмп обсадиха Капитолия, нахлуха в постройката и прекъснаха общата сесия на Конгреса, на която по закон се удостоверява изборната победа на Джо Байдън.

Членовете на Конгреса бяха евакуирани на безвредно място, където останаха в тесни пространства в продължение на няколко часа. Загинаха петима души. Според федералната прокуратура 170 души са разпознати като участници в щурма на Капитолия, над 70 обвинявания към този момент са повдигнати.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР