Американски войници атакуваха производствен цех в Пловдивско. Претърсиха го и

...
Американски войници атакуваха производствен цех в Пловдивско. Претърсиха го и
Коментари Харесай

Американски войници атакуваха производствен цех в Пловдивско

Американски бойци нападнаха индустриален завод в Пловдивско. Претърсиха го и респектираха личния състав. Инцидентът, записан от охранителни кaмери, е отпреди дни по време на съюзническо обучение в Чешнегирово. Сега притежателят и служащите в предприятието се канят да съдят всички виновни за излязлото отвън рамките си обучение, заяви Нова ТВ.

Фабриката безусловно е долепена до военното летище в Чешнегирово, където се е правило огромно обучение. Група военни, въоръжени с къртечници и автомати, прескачат ограда и нахлуват в цеха.

Действието се развива на 11 май. Документирано е от няколкото охранителни камери, ситуирани в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени бойци прескачат оградата и нахълтват в цеха за ексцентрично съоръжение на рафинерии за олио. Първи против тях се оказват Георги и Атанас.

„ Идват отсреща с автомати. Аз се обръщам и той вика „ Седал! Седал! “. Вдигнах ръце. Той може би споделяше на британски да лягаме или не знам какво, но аз като не разбирам - седнах. Тук имаше платна. Дойдоха до нас. Двама пък влязоха откъм гърба, вътре в съблекалнята. Оттам се върнаха и всички с ориентирани автомати влязоха в халето”, споделя Георги Нешев, който работи в цеха.

„ Беше нещо доста ужасно! Уплаших се и дори половин час не мога да отвръщам. Аз почнах да трептя от страх”, спомня си сътрудника му Васко.

Въоръжените бойци се разпределили на групи и обходили всички пространства в цеха. Това демонстрират и фрагментите от охранителните камери. След като направили т.нар „ пречистване “ на обекта, напуснали постройката. От боязън служащите не посмели да се обадят на тел. 112, а алармирали притежателя, който по това време не бил във компанията. Той от своя страна отишъл до военното летище, с цел да потърси пояснение за дейностите на натовските бойци.

„ Веднага отидох, защото имаше обучение. Веднага отидох във Военна полиция. Две момчета бяха. Те се обадиха на техен начилник и споделиха, че няма по какъв начин да реагират за това нещо. За мен това е огромна засегнатост. Това е все едно аз съм някакъв терорист. Обиден, потиснат. Все едно ние сме някакви бандити”, счита притежателят Марин Димитров. Мъжът ще търси правата си по правосъден ред и към този момент е наел юрист.

„ За мен е налице незаконно влизане в непознат частен парцел. Както и считаме, че са налице закана и опасност с ликвидиране, защото са осъществени безспорни дейности по този метод с дългоцевно огнестрелно оръжие против цивилни лица”, безапелационен е юрист Борислав Мазнев.

„ Ще си диря правата по всевъзможен метод. Няма да го оставя това по този начин, да бъда афектиран по този начин”, добави Димитров. Мъжът към този момент е подал две тъжби до Военната и Районната прокуратура и чака отговор.

От Министерство на защитата декларирали, че ще бъде осъществена вътрешна инспекция по случая. След приключването й, ще бъдат оповестени и резултатите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР