Американски учени установиха, че ваксините, които се вдишват, предизвикват бърз

...
Американски учени установиха, че ваксините, които се вдишват, предизвикват бърз
Коментари Харесай

Световни учени посочиха кои ваксини срещу К-19 са най-ефективни

Американски учени откриха, че имунизациите, които се вдишват, провокират бърз и мощен имунен отговор при опити с мишки и примати, като не водят до увреждане на белите дробове, заяви МедикълЕкспрес, предава.

Резултатите от проучването бяха оповестени в списание "Мед ". Те сочат, че безвредна и ефикасна система за въвеждане на имунизациите в белия дроб би могла да се употребява за имунизаци и терапия на дихателни болести.

"Тази тактика за използване има капацитета за по-ефективно използване на ваксини и лечения, като в същото време понижава вероятността от токсични странични резултати ", сподели съавторът на проучването Уадих Арап от института за проучване на рака Рутгърс в Ню Джърси.

"Надяваме се, че това ще има основна роля в създаването на ваксини и лекуване за блокиране на разпространяването на дихателни инфекциозни болести, евентуално и за актуалната пандемия от Ковид-19, изключително измежду хора с стеснен достъп до медицински грижи ", сподели още той.

Пулмонарното въвеждане има доста преимущества пред други форми на приложение, тъй като лечението или имунизацията доближава непосредствено до задачата.
Тя може да се ползва за отбрана от пренасяни по въздуха патогени, които предизвикват болести като туберкулоза, грип, ебола, шарка и други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР