Американски учени предупреждават, че използването на изкопаеми горива предизвиква рязко

...
Американски учени предупреждават, че използването на изкопаеми горива предизвиква рязко
Коментари Харесай

Американски научен доклад противоречи на твърденията на Тръмп за климата

Американски учени предизвестяват, че потреблението на изкопаеми горива провокира внезапно увеличение на горещините, сушите и наводненията в Съединени американски щати в миг, когато президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила популяризира нови петролопроводи и дава обещание да съживи изпитващите усложнения въгледобивни мини, съобщи Асошиейтед прес.

Проектодокладът, представящ единната позиция на 13 федерални организации, опонира на изказванията на Тръмп, че климатичните промени са "измислица ". Според документа доказателствата, че световното стопляне се провокира от човешки действия, са "недвусмислени ". Това директно подкопава заявките на президента и неговото държавно управление, изразяващи подозрение дали предизвикваното от индивида замърсяване с въглеродни излъчвания е основната причина за следеното по света стопляне. То е следващият образец за конфликт сред екологичните политики на Тръмп и обстоятелствата, представяни от американски държавни специалисти.

"Няма други пояснения и не са открити естествени цикли в следените данни, които могат да обяснят следените промени в климата ", се споделя в отчета, който се базира на стотици проучвания. "Има обилие от доказателства, че климатът се трансформира - от върха на атмосферата до дълбините на океаните. "

Документът изпраща посланието, че в случай че не бъде спряно замърсяването с въглеродни излъчвания, негативните последствия в бъдеще ще бъдат по-тежки. Тази оценка слага под въпрос разумността на екологичните и енергийните политики на Тръмп, които са ориентирани към стимулиране на производството и потреблението на изкопаеми горива в Съединени американски щати, макар че други водещи стопански системи по света предизвикват по-чисти източници на сила.

Според отчета в случай че потреблението на изкопаеми горива не бъде внезапно понижено, световните температури ще продължат да се повишават, което ще има все по-лоши последствия за живота на американците.

В международен мащаб 15 от последните 16 години са били най-топлите, откогато има данни по въпроса. Националното ръководство за проучване на океаните и атмосферата съобщи, че 2017 е на път да бъде втората най-топла година в Съединени американски щати.

Докладът предвижда, че температурата в Съединени американски щати ще се усили с най-малко 1,4 градуса по Целзий през идващите няколко десетилетия, даже да има доста понижаване на замърсяването с въглеродни излъчвания.

Според документа температурите по света ще се повишат с още 0,3 градуса, даже в случай че през днешния ден бъдат спрени парниковите излъчвания, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР