Американски учени откриха мъртви няколкостотин хиляди прелетни птици в щата

...
Американски учени откриха мъртви няколкостотин хиляди прелетни птици в щата
Коментари Харесай

Милиони мъртви птици покриват САЩ и Мексико

Американски учени откриха мъртви няколкостотин хиляди прелетни птици в щата Ню Мексико, а по-късно и други в Колорадо и Тексас. Броят им отива към милиони, заяви Си Ен Ен, представена от БГНЕС.
Значителен брой мъртви птици са открити за първи път на 20 август в ракетния полигон на “Уайт Сандс “ и в региона на локален резерват. Впоследствие се оказало, че това не е индивидуален случай.
 7 млн. птици умират годишно в Съединени американски щати и Канада поради антени 7 млн. птици умират годишно в Съединени американски щати и Канада поради антени
Седем милиона птици умират всяка година в Канада и Съединени американски щати поради телекомуникационни уреди по пътя си към Централна и Южна Америка...
" Става дума за шестцифрено число. От това, което виждаме, приказваме за стотици хиляди или даже милиони птици ", сподели професорът от университета в Ню Мексико Марта Дезмънд.
Учените изуследват аргументите за всеобщата гибел на птиците. Като един от факторите се преглеждат, вилнеещи в щата Калифорния, които принуждават птиците да стартират да мигрират по-рано, в сравнение с са подготвени. Освен това някои от тях може да са починали заради увреждане на белите дробове от пожарите в Калифорния.
" Това е опустошително. От 1970 година сме изгубили повече от 3 милиона птици в Съединени американски щати, а популацията на насекомите е намаляла доста ", сподели Дезмънд, отбелязвайки негативното влияние на изменението на климата върху биологичното многообразие на Съединените щати.
Според последните данни на Си Ен Ен, са в Орегон и Калифорния. В цели 10 западни щати горят към 90 огромни горски пожара. Общата им повърхност е към 1,8 милиона хектара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР