Американски учени от Националната програма за токсикология отрекоха твърденията, че

...
Американски учени от Националната програма за токсикология отрекоха твърденията, че
Коментари Харесай

Облъчването от мобилните телефони не предизвиква рак


Американски учени от Националната стратегия за токсикология отхвърлиха изказванията, че мобилните телефони облъчват и провокират рак.

Изследването е по поръчка на Американското съдружие за качество на храните и медикаментите. Самото изследване е траяло две години и в него взели участие мишки, които били подложени на деветчасово облъчване доста по-силно от това, което провокират мобилните телефони. Резултатите посочили, че не се удостоверява необятно публикуваното мнение за връзка сред облъчването и развиването на рак или сходни болести.

"Дори и при постоянно всекидневно потребление на мобилни телефони не се вижда нарастване на към този момент диагностицираните мозъчни тумори. Твърденията за връзка сред облъчването и рака са неоснователни. Не виждаме по-голям риск за развиване на онкологични болести при хората", се споделя в заключението на сдружението.

В същото време учените забелязали малко по-голяма възможност от разнообразни сърдечни болести при мъжките мишки, взели участие в пробното изследване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР