Американски учени използват силата на изкуствения интелект, за да предпазват

...
Американски учени използват силата на изкуствения интелект, за да предпазват
Коментари Харесай

Американски учени създадоха компютърен модел, който предпазва пчелите от токсични пестициди

Американски учени употребяват силата на изкуствения разсъдък, с цел да защищават пчелите от токсичните за тях пестициди, заяви електронното издание Юрикалърт.

Изследователи от Орегонския университет са основали модел, посредством който машина може да бъде подготвена да предвижда дали всеки нов хербицид, фунгицид или инсектицид ще бъде рисков за медоносните пчели. Това се прави въз основата на молекулярната конструкция на съответното съединяване.

Разработката, показана в изданието " Джърнъл ъв кемикъл физикс ", е значима, тъй като доста плодове, ядки, зеленчуци и семена зависят от опрашване от пчели. Ако те не пренесат пъстър прашец, нужен за възпроизвеждането, съвсем 100 типа аграрни култури в Съединени американски щати може да изчезнат. Икономическото значение на пчелите в международен мащаб годишно се дефинира на повече от 100 милиарда щатски $.

" Пестицидите необятно се употребяват в селското стопанство за увеличение на добивите и обезпечаване на продоволствена сигурност, само че те могат да навредят на типове като пчелите ", изяснява Кори Саймън, един от създателите на плана. „ А инсекти, бурени и други стават устойчиви към употребявани препарати,... нови пестициди би трябвало непрестанно да се създават, само че е значимо да не вредят на пчелите. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР