Американски танкове са били транспортирани на железопътни платформи от Гърция

...
Американски танкове са били транспортирани на железопътни платформи от Гърция
Коментари Харесай

Американски танкове преминаха през България - коя е крайната им дестинация

Американски танкове са били превозени на железопътни платформи от Гърция през България към Румъния, оповестява гръцкият районен уебсайт Еврос Нюз, представен от Българска телеграфна агенция.

Танковете, които се употребяват от НАТО, са разтоварени на пристанището в Александруполис, където на 19 март дебаркира американския транспортен съд „ Либърти пешън “ (Liberty passion). На гръцкото пристанище на плавателния съд са натоварени военни машини, взели участие в гръцко-американско обучение, провело се в региона на Ксанти, които би трябвало да бъдат върнати в Съединени американски щати.

Видеоклип с превозването на бронираните машини е качено в електронния уебсайт на 27 март. Според информацията на Еврос нюз крайната дестинация на танковете е Румъния и Балтийските републики, които членуват в Алианса. Регионалният уебсайт прецизира, че интервенцията е планувана през декември 2021 година в границите на контрактувани натовски учения и не е обвързвана с войната, която от повече от един месец се развива на територията на Украйна. Прехвърлянето на танковете е в границите на ротация на бронирани машини на американските въоръжени сили в Европа и Африка, прецизира Еврос Нюз.

Източник: Факти.бг
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР