Американски сенатор предложи президентът Доналд Тръмп да бъде отстранен на

...
Американски сенатор предложи президентът Доналд Тръмп да бъде отстранен на
Коментари Харесай

Американски сенатор предложи отстраняването на Тръмп на основание поправка на конституцията

Американски сенатор предложи президентът Доналд Тръмп да бъде отхвърлен на съображение корекция на конституцията, предава AFP.

Сенаторът демократ Елизабет Уорън съобщи, че е време да се употребява 25-та корекция на конституцията, с цел да бъде отхвърлен Тръмп, в случай че той към този момент не може да извършва отговорностите си.

Коментарите на демократите следват, написана от от неизвестен почитан чиновник на президентската администрация, изразяващ сериозна угриженост по отношение на морала и държанието на Тръмп. Статията във вестника разказва едно вътрешно съпротивително придвижване, което му пречи да взема „безразсъдни“ решения.

„Ако висши чиновници на администрацията считат, че президентът на Съединените щати не е в положение да извърши своята работа, тогава те би трябвало да се базират на 25-то изменение“, сподели Уорън пред CNN.

Раздел 4 от 25-то изменение на Конституцията разрешава на вицепрезидента и чиновниците в кабинета да пишат на Конгреса, в случай че имат вяра, че президентът не може да извършва работата си. В този случай вицепрезидентът ще поеме президентските отговорности – трайно, в случай че Конгресът се съгласи в следващо гласоподаване, че президентът не може да извършва отговорностите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР