Американски представители заявиха, че ударът по военно летище в сирийската

...
Американски представители заявиха, че ударът по военно летище в сирийската
Коментари Харесай

Израел е ударил военното летище в Сирия?

Американски представители обявиха, че ударът по военно летище в сирийската провинция Хомс е нанесен от Израел, съобщи телевизия Ен Би Си.

По думите на източниците на медията Съединени американски щати са били известени авансово за удара. Атаката е била осъществена сутринта против военното летище Т-4 в Хомс. Според Сирийския център за наблюдаване правата на индивида при удара са убити 14 души. Сред убитите има трима иранци, съобщи иранската организация Фарс.

Сирийската осведомителна организация САНА заяви, като се базира на боен източник, че при удара има убити и ранени военнослужещи. По думите му израелски изтребители са изстреляли няколко ракети по военното летище от въздушното пространство на Ливан.

Израелски военачалник изрече мнение, че ударът, който не е доказан публично от еврейката страна, е обвързван със известията за потребление на химически оръжия от сирийската войска в Източна Гута.

Бившият командващ на израелските военновъздушни сили Ейтан бен Елияху индиректно призна, че офанзивата против военното летище в Хомс е осъществена от Израел. "Не се колебая, че има връзка сред тази офанзива и потреблението на отровни субстанции в град Дума ", сподели той в изявление за в. "Маарив ", извадки от което бяха показани от телевизия "Ал Маядин ". Според него Израел се пробва да не допусне централизация на ирански сили в региона. "Преди два месеца авиобазата Т-4 сред Хомс и Палмира към този момент беше подложена на ракетна офанзива ", подсети той.

На военното летище е ситуиран ирански пункт за ръководство на дронове. "Само Съединени американски щати и Израел са могли да нанесат подобен удар против Сирия ", съобщи генералът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР