Американската търговска камара в България отличи своите най-активни членове, допринасящи

...
Американската търговска камара в България отличи своите най-активни членове, допринасящи
Коментари Харесай

Здравен доклад е Проект на годината на Американска търговска камара

Американската комерсиална камара в България отличи своите най-активни членове, допринасящи за триумфа на организацията на впечатляваща гала-вечеря предходната седмица Церемонията на Наградите AmChampion бяха част от четиридневната стратегия на Годишната конференция на Американските търговски камари, на които България бе хазаин
Докладът „ Здравеопазването като инвестиция “ на Американската комерсиална камара в България е Проект на годината за организацията. Това бе обявено на стилно събитие, провело се на 6 октомври, като част от четиридневната стратегия на Годишната конференция на Американските търговски камари, на които България бе хазаин в интервала 5-8 октомври.


-->
По една статуетка с логото на камарата получиха представилите на фирмите, които предизвикаха и реализираха отчета Лука Чичов, общоприет управител на IQVIA Bulgaria и съпредседател на Здравен комитет на камарата, Милена Костова-Органджиева, общоприет управител, Мерк, Шарп и Дом България и Сава Тодоров, връзка с институциите на същата компания и доктор Боряна Алексиева, Връзка с институциите, Джонсън и Джонсън България.

Събитието бе почетено от Сюзън Дангър, ръководител на Американските камари в Европа и основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара към Европейския съюз, Айша Водник, заместник-председател на АТК в Европа и гл. изпълнителен шеф, АТК Словения и Оливие Маркет, президент на АТК България, както и от 37 представлите на 26 камари от Европа и Евразия.

Водещи на церемонията бяха Тони МакМъри, член на Борда на АТК и ковчежник, общоприет управител на Инграм Майкро България и Анджела Родел, изпълнителен шеф на Фондация „ Фулбрайт “ за България.

„ Наградите AmChampion отличават тези членове, които са били най-активни през миналата година. Те са и явен сигнал към всички членове за това, че единствено работейки дружно със постоянен фокус върху нашите цели, ние можем да подобрим капиталовия климат в България. Ние сме извънредно щастливи, че имаме огромен брой дейни и подкрепящи ни членове. Нещо повече, за нас е чест да ги представим пред сътрудниците от Американските камари в Европа, пристигнали у нас на Годишната ни среща “, разяснява Оливие Маркет, президент на АТК България.

Победителите по категории са:



В Категория „ Малки и междинни предприятия “ е HR Consulting Partners. Тяхното преимущество е, че са фокусирани върху потребностите на клиентите си, като дават съвсем цялостния набор на ЧР-услуги. HRCP е измежду най-отдадените членове на камарата в създаване на усъвършенствания в политики, с помощта на работата на Златина Кушкиева, ръководещ сътрудник в компанията и дълготраен съпредседател на Комитет „ Човешки капитал и обучение “, която одобри премията.



В Категория „ Корпоративни членове “ победител е „ Пенков, Марков и сътрудници “ . Още с основаването й през 1990 година, адвокатската адвокатска фирма е измежду водещите у нас, като дава качествени правни услуги и посланичество. От 1996 година тя е единственият член за България на LEX MUNDI – водещата международна асоциация на самостоятелните адвокатски адвокатски фирми. „ Пенков, Марков и сътрудници “ имат голям принос за подобренията на политики у нас, вземат участие в събития и срещи на комитети. Наградата бе получена от Николай Цветанов, изпълнителен шеф и член на Комитет „ Върховенство на закона и законодателните промени “.



В Категория „ Големи корпорации “ победител е „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ . Компанията оперира Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, 908 МВт, и дава 10% от годишното енергийно ползване на България. Програмата им „ Отвъд силата “ за обществени инвестици е основана, с цел да усъвършенства метода на живот измежду локалната общественост. ContourGlobal е интернационална компания, която има и оперира огромни енергийни бизнеси с конфигурирана мощ от към 4,8 ГВт в 18 страни на 3 континента. Наградата бе връчена на Красимир Ненов, изпълнителен шеф на компнията и съпредседател на Комитет „ Енергетика и минерални запаси “.



Компанията с максимален принос е „ Дънди Прешъс Металс България “ . Dundee Precious Metals Inc. е интернационална минна компания за рандеман на злато, която е ангажирана с придобиването, изследването, развиитието, добива и обработката на скъпи метали. В България тя работи посредством сдруженията си „ Дънди Прешъс Металс Челопеч “ и „ Дънди Прешъс Металс Крумовград “, Отдадени на безвредния и виновен рандеман, плановете на ДПМ са учредени на най-хубавата налична техники и при строго съблюдаване на условията. Задвижвана от нововъведенията и открита за разговор, компанията е водач в устойчивия рандеман. Наградата бе връчена на проф. доктор инж. Илия Гърков, старши вицепрезидент „ Оперативни действия Европа “ и съпредседател на Комитет „ Енергетика и минерални запаси “ на камарата.

За гала-вечерята

Благодарение на поддръжката на спонсорите и закупилите корпоративни маси и куверти, гала-вечерята се трансформира в запаметяващо се събитие:

Златен спонсор – Главболгарстрой

Сребърни спонсори – Асарел-Медет, Кока-Кола България и Дънди Прешъс Металс България

Бронзови спонсори – Инграм Майкро България, МакДоналд‘с България

АмЧам благодари и на членовете, които закупиха корпоративни маси: Американски лицей в София, АРС България, Инграм Майкро България, Мерк, Шарп и Дом България и Менпауър България.

Анализът „ Здравеопазването като инвестиция “ демонстрира, че през последните 20 години България отбелязва прогрес в сферата. Това директно се отразява в увеличената междинна дълготрайност на живота, в понижаване на детската смъртност и други Но страната ни доста изостава по редица основни индикатори по отношение на средноевропейските, като предотвратима смъртност, достъп до здравни услуги и лекарства, намаляващ брой общопрактикуващи експерти, неефективност на доболничната помощ и други

Българската здравна система е един от основните фактори за постоянна стопанска система, резистентен пазар на труда при застаряващо население, удобен бизнес климат в страната и привлекателността на България като капиталова дестинация. Задълбоченият разбор от отчета демонстрира още нуждата от промени за оптимизация и дейно прилагане на налични запаси, както и потребността от вложения в здраве с гаранция за дълготрайна възвращаемост.

В допълнение отчетът предлага устойчиви решения основани на разбора на наличните данни у нас, както и демонстрира работещи образци от стопански развити европейски здравни системи, които биха могли да се приспособяват и приложат у нас.

5 хрумвания за възстановяване на опазването на здравето у нас

Докладът показва най-малко 5 хрумвания, чиято реализация би донесла усъвършенствания на здравната система. Те биха се отразили удобно на здравния статус на популацията, достъпа до здравни услуги и повишение на благосъстоянието:
Превенция, скрининг и новаторска медицина;Инициативи за дигитализацияПромяна от ИТ-здравеопазване към същинско Дигитално здравеопазване;Нужда от действителна промяна на модела на финансиране на системата;Ефективно потребление на европейските фондове.
Всяка една от концепциите могат да допринесат както за дейно разходване на средства за здраве, по този начин и да допринесат за усъвършенстване на здравето на всеки един български жител.

Ето и цялостния лист с номинациите

Категория „ Малки и междинни предприятия “

В тази категория има 137 компании. Номинираните са „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, Джобтайгър и Ейч Ар Кансълтинг Партнърс.

Категория „ Корпоративни членове “

В тази категория има 68 компании. Номинираните са Адвокатско сдружение „ Пенков, Марков и сътрудници “, Менпауър България и Фондация „ Америка за България “.

Категория „ Големи корпорации “

В тази категория членуват общо 117 компании. Номинираните по азбучен ред са AES България, КонтурГлобал Марица Изток 3, Джонсън и Джонсън България.

За премиите AmChampion

Идеята за премиите датира обратно до 2019 година Целите на премиите включват обществено самопризнание на най-активните и ангажираните от членовете за предишна година. Също по този начин, бидейки премия на общността – самодейността концентрира вниманието върху тези членове, които са били най-активни в дейностите на Камарата. Наградите, основани на постоянни критерии и тествани данни, показват признателност към всички членове.



Нещо повече, премиите акцентират множеството благоприятни условия, които нашата бизнес-платформа дава за действия към общността ни и към българската стопанска система. Разбира се, сходен план усилва известността на Американската комерсиална камара в България и удовлетвореността на членовете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР