Американската търговска камара в България отличи своите най-активни членове, допринасящи

...
Американската търговска камара в България отличи своите най-активни членове, допринасящи
Коментари Харесай

Здравеопазването като инвестиция е Проект на годината на АмЧам

Американската комерсиална камара в България отличи своите най-активни членове, допринасящи за триумфа на организацията на впечатляваща гала-вечеря.

Церемонията на Наградите AmChampion бяха част от четиридневната стратегия на Годишната конференция на Американските търговски камари, на които България бе хазаин.

Докладът „ Здравеопазването като инвестиция “ на Американската комерсиална камара в България е Проект на годината за организацията. Това бе обявено на стилно събитие, провело се на 06.10.2022 година, като част от четиридневната стратегия на Годишната конференция на Американските търговски камари, на които България бе хазаин сред 5 – 8.10.2022 година По една статуетка с логото на камарата получиха представилите на фирмите, които предизвикаха и реализираха отчета Лука Чичов, общоприет управител на IQVIA Bulgaria и съпредседател на Здравен комитет на камарата, Милена Костова-Органджиева, общоприет управител, Мерк, Шарп и Дом България и Сава Тодоров, връзка с институциите на същата компания и доктор Боряна Алексиева, Връзка с институциите, Джонсън и Джонсън България.

Събитието бе почетено от Сюзън Дангър, ръководител на Американските камари в Европа и основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара към Европейския съюз, Айша Водник, заместник-председател на АТК в Европа и гл. изпълнителен шеф, АТК Словения и Оливие Маркет, президент на АТК България, както и от 37 представлите на 26 камари от Европа и Евразия.

Водещи на церемонията бяха Тони МакМъри, член на Борда на АТК и ковчежник, общоприет управител на Инграм Майкро България и Анджела Родел, изпълнителен шеф на Фондация „ Фулбрайт “ за България.

«Наградите AmChampion отличават тези членове, които са били най-активни през миналата година. Те са и явен сигнал към всички членове за това, че единствено работейки дружно със постоянен фокус върху нашите цели, ние можем да подобрим капиталовия климат в България.

Ние сме извънредно щастливи, че имаме огромен брой дейни и подкрепящи ни членове. Нещо повече, за нас е чест да ги представим пред сътрудниците от Американските камари в Европа, пристигнали у нас на Годишната ни среща. “ – разяснява Оливие Маркет, президент на АТК България.

Победителите по категории са:

В Категория „ Малки и междинни предприятия “ е HR Consulting Partners. Тяхното преимущество е, че са фокусирани върху потребностите на клиентите си, като дават съвсем цялостния набор на ЧР-услуги. HRCP е измежду най-отдадените членове на камарата в създаване на усъвършенствания в политики, с помощта на работата на Златина Кушкиева, ръководещ сътрудник в компанията и дълготраен съпредседател на Комитет „ Човешки капитал и обучение “, която одобри премията.

В Категория „ Корпоративни членове “ победител е „ Пенков, Марков и сътрудници “. Още с основаването ис през 1990 година, адвокатската адвокатска фирма е измежду водещите у нас, като дава качествени правни услуги и посланичество. От 1996 година тя е единственият член за България на LEX MUNDI – водещата международна асоциация на самостоятелните адвокатски адвокатски фирми. „ Пенков, Марков и сътрудници “ имат голям принос за подобренията на политики у нас, вземат участие в събития и срещи на комитети. Наградата бе получена от Николай Цветанов, изпълнителен шеф и член на Комитет „ Върховенство на закона и законодателните промени “.

В Категория „ Големи корпорации “ спечелилия е „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Компанията оперира Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, 908 МВт, и дава 10% от годишното енергийно ползване на България. Програмата им „ Отвъд силата “ за обществени инвестици е основана, с цел да усъвършенства метода на живот измежду локалната общественост. ContourGlobal е интернационална компания, която има и оперира огромни енергийни бизнеси с конфигурирана мощ от към 4,8 ГВт в 18 страни на 3 континента. Наградата бе връчена на Красимир Ненов, изпълнителен шеф на компнията и съпредседател на Комитет „ Енергетика и минерални запаси “.

Компанията с максимален принос е „ Дънди Прешъс Металс България “. Dundee Precious Metals Inc. е интернационална минна компания за рандеман на злато, която е ангажирана с придобиването, изследването, развиитието, добива и обработката на скъпи метали. В България тя работи посредством сдруженията си „ Дънди Прешъс Металс Челопеч “ и „ Дънди Прешъс Металс Крумовград “, Отдадени на безвредния и виновен рандеман, плановете на ДПМ са учредени на най-хубавата налична техники и при строго съблюдаване на условията. Задвижвана от нововъведенията и открита за разговор, компанията е водач в устойчивия рандеман. Наградата бе връчена на проф. доктор инж. Илия Гърков, старши вицепрезидент „ Оперативни действия Европа “ и съпредседател на Комитет „ Енергетика и минерални запаси “ на камарата.

За отчета „ Здравеопазването като инвестиция “

Анализът „ Здравеопазването като инвестиция “ демонстрира, че през последните 20 години България отбелязва прогрес в сферата. Това директно се отразява в увеличената междинна дълготрайност на живота, в понижаване на детската смъртност и други Но страната ни доста изостава по редица основни индикатори по отношение на средноевропейските, като предотвратима смъртност, достъп до здравни услуги и лекарства, намаляващ брой общопрактикуващи експерти, неефективност на доболничната помощ и други

Българската здравна система е един от основните фактори за постоянна стопанска система, резистентен пазар на труда при застаряващо население, удобен бизнес климат в страната и привлекателността на България като капиталова дестинация. Задълбоченият разбор от отчета демонстрира още нуждата от промени за оптимизация и дейно прилагане на налични запаси, както и потребността от вложения в здраве с гаранция за дълготрайна възвращаемост.

В допълнение отчета предлага устойчиви решения основани на разбора на наличните данни у нас, както и демонстрира работещи образци от стопански развити европейски здравни системи, които биха могли да се приспособяват и приложат у нас.

5 хрумвания за усъвършенстване на опазването на здравето у нас

Докладът показва най-малко 5 хрумвания, чиято реализация би донесла усъвършенствания на здравната система. Те биха се отразили удобно на здравния статус на популацията, достъпа до здравни услуги и повишение на благосъстоянието:

Превенция, скрининг и новаторска медицина;

Инициативи за цифровизация

Промяна от ИТ-здравеопазване към същинско Дигитално здравеопазване;

Нужда от действителна промяна на модела на финансиране на системата;

Ефективно потребление на европейските фондове.

Всяка една от концепциите могат да допринесат както за дейно разходване на средства за здраве, по този начин и да допринесат за усъвършенстване на здравето на всеки един български жител.

За Американска комерсиална камара в България

Американската комерсиална камара в България (AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата стопанска система в България към този момент над 28 години. Тя сплотява над 300 американски, мултинационални и български компании с потвърдена известност.

Камарата членува в обединяването на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), сътрудник е на Търговската камара на Съединени американски щати (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата „ Три морета “ от 2019 година Камарата има офиси в София, България и Вашингтон, Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР