Американската певица Наоми Джъд, която в дуета Джъдс с дъщеря

...
Американската певица Наоми Джъд, която в дуета Джъдс с дъщеря
Коментари Харесай

Почина американската кънтри певица Наоми Джъд от дуета Джъдс

Американската певица Наоми Джъд, която в дуета " Джъдс " с щерка си Уинона бе притежател на няколко награди " Грами ", умря на 76 години, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дъщерите на родената в Кентъки певица Уинона и Ашли оповестиха за кончината й в изказване до медиите. " Загубихме красивата си майка от психологично заболяване ", се показва в известието. В изказване от името на брачна половинка й Лари Стрикланд се споделя, че Наоми Джъд е умряла край Нашвил, Тенеси. В официалното съобщение се прецизира, че няма да бъдат огласени детайлности за гибелта й. Стрикланд, който е втори брачен партньор на Джъд от 1989 година, е бил бек вокалист на Елвис Пресли.

В неделя е планувана церемонията за въвеждането на " Джъдс " в Залата на славата на кънтри музиката. Дуетът неотдавна разгласи турне през есента, което щеше да бъде първото от над 10 години. Наоми и Уинона Джъдс показаха първото си огромно шоу от повече от две десетилетия при започване на април на церемонията за премиите на Телевизията за кънтри музика. Наоми и 57-годишната й щерка Уинона изпяха трансформиралата се в класика " Love Can Build a Bridge`` от 90-те години.

Дуетът на майка и щерка са с над 30-годишна кариера в музиката, през която 14 техни осъществявания оглавяват музикални ранглисти. През 1991 година слизат от сцената, откакто Наоми Джъд е диагностицирана с хепатит С. Дъщеря й продължава сама кариерата си в музиката.

Наоми работи като здравна сестра в Нашвил, когато с щерка си Уинона стартират да се изявяват професионално като кънтри певици. " Джъдс " издава шест студийни албума, печели 9 награди на Асоциацията за кънтри музика, 7 наградата на Академията за кънтри музика и пет награди " Грами ". Наоми Джъд е удостоена и с още една премия " Грами " за песента " Love Can Build a Bridge``.

В записките си Наоми Джъд споделя намерено за здравословните си проблеми, в това число и за депресията и тревогата. През 1995 година лекарите я твърдят, че е преодоляла дефинитивно хепатита. След като се завръща на сцената, през 2010 година тя се самоизолира в дома си поради под паника офанзиви. Лекувана е в психиатрия.

Дъщеря й Ашли Джъд е известна актриса, известна с функциите си във филмите " Целуни девойките " и " Жега ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР