Американската мултинационална корпорация за производство и продажба на електроника Apple

...
Американската мултинационална корпорация за производство и продажба на електроника Apple
Коментари Харесай

Недостигът на кадри принуди Apple да вдигне възнагражденията

Американската мултинационална корпорация за произвеждане и продажба на електроника Apple Inc. разгласи, че усилва заплащането на чиновниците си в Съединени американски щати поради инфлацията и неналичието на личен състав, предава Bloomberg.

Недостигът на личен състав в страната стартира да се трансформира в сериозен проблем, за който бизнесите започнаха да алармират още лятото на 2021 година Сега, когато пандемията се чака да завърши американските компании имат все по-спешна потребност от фрагменти, а такива няма. Apple разгласи през седмицата още, че ще задейства серия от обществени придобивки за чиновниците си, с които да компенсира високата инфлация.

Увеличенията, които варират сред 2% и 10%, ще се дефинират според от местоположението и ролята на магазина. Покачване на възнаграждението не се планува да засегне всички чиновниците, а единствено тези, които са продавачи в комерсиалните обекти, механически поддръжници и някои старши почасови служащи.

С този ход компанията се пробва да подкрепи най-засегнатите от пандемията и инфлацията чиновници. Увеличението би трябвало да влезе в действие от този месец, като то е друго от нормалните годишни нараствания на Apple, които се гласоподават през октомври, показват от компанията.

По-рано Bloomberg заяви, че от април Apple има желание да предложи платена почивка на чиновниците си на ненапълно работно време, както и повече почивни дни по болест. Освен това има намерение да даде нови надбавки за грижа за деца и възрастни.

Към момента не се оповестява дали политиките за повишение на възнагражденията ще обзет и други търговски обекти на компанията. Apple има над десетки хиляди чиновниците на дребно по целия свят в над 500 обитаеми места.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР