Американската министърка на финансите Джанет Йелън каза, че няма търпение

...
Американската министърка на финансите Джанет Йелън каза, че няма търпение
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ няма търпение да започне работа с Китай

Американската министърка на финансите Джанет Йелън сподели, че " няма самообладание " да стартира да работи с Китай в сфери от съвместен интерес, които включват и преструктурирането на задълженията на по-бедните страни, както и че интернационалните банки за развиване би трябвало да се реформират, преди да може се намерения за увеличение на капиталите им, съобщи Ройтерс.

Тя съобщи това на конференция преди срещата на министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните от Г-20 в Индия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Йелън уточни, че визитата ѝ в Пекин предходната седмица е помогнала за слагането на връзките сред Съединени американски щати и Китай върху " по-сигурна основа " и че двете най-големи стопански системи са задължени към света " да си сътрудничат в сферите от съвместен интерес ".

" Има доста работа за извършване. Но имам вяра, че това пътешестване беше значимо начало. Нямам самообладание да стартира да надграждам основата, която поставихме в Пекин ", сподели Йелън.

Американската министърка предизвести, че Вашингтон ще продължи да стопира достъпа на Русия до военното съоръжение и технологиите, от които се нуждае за нашествието ѝ в Украйна.

" Една от основните ни цели тази година е да се противопоставим на напъните на Русия да избегне нашите наказания ", акцентира Йелън.

Тя добави, че на срещата на Г-20 в Гандинагар ще продължи да упорства за " цялостно и навременно присъединяване на всички двустранни публични кредитори в преструктурирането на задължения ".

Йелън уточни, че е разискала преструктурирането на дълга на Замбия с китайските си сътрудници и макар че договарянията са лишили прекалено много време, разликите са били преодолени.

" Трябва да прилагаме общите правила, за които се договорихме в тази ситуация със Замбия, и във връзка с други страни, вместо всякога да започваме от нулата. И би трябвало да действаме по-бързо ", акцентира Йелън.

Американската министърка изрази вяра, че работата по задълженията на Шри Ланка и Гана ще бъде финализирана бързо, с цел да може Международният валутен фонд (МВФ) тази есен да пристъпи към първични прегледи на кредитните стратегии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР