Американската компания Apple е достигнала феноменалните си успехи до голяма степен благодарение

...
Американската компания
Apple е достигнала феноменалните си
успехи до голяма степен благодарение
Коментари Харесай

Бил Гейтс разказва за „заклинанията” на Стив Джобс

Американската компания Apple е достигнала феноменалните си успехи значително с помощта на „ заклинанията ” на починалия си създател Стив Джобс. Това съобщи в ефира на CNN един от основателите на Microsoft Бил Гейтс, оповестява организация Bloomberg.

Според Гейтс, със „ заклинанията “ си, Джобс е можел да трансформира всяка умираща компания в най-скъпата на света. Себе си Гейтс нарекъл „ младшия магьосник “. „ Аз бях като по-малкия магьосник, тъй като той четеше заклинанията и аз виждах, че хората са очаровани. Но защото бях младши магьосник, на мен заклинанията не ми действаха “– споделил Гейтс.

По думите на собственика на компанията, която дълги години се конкурираше с Apple, той в никакъв случай в живота си не е срещал толкова талантливи и стимулирани хора като Стив Джобс. Той напомни по какъв начин в края на 80-те, когато компанията NeXT, ръководена от Джобс,за една година не е могла да продаде нито един компютър. Въпреки това Джобс не се отчаял и траял напред и се стигнало до 1996 година, когато Apple изкупила NeXT.

Стив Джобс основава Apple дружно с приятеля си Гари Возняк през 1976 година. Компютрите Apple II в милионни тиражи стават първите в света масови персонални компютри. През 1985 година Джобс напуща Apple поради различия с вложителите. Джобс основава NeXT, занимава се с правенето на анимационни филми и компютърна графика в Pixar. Връща се на позицията CEO през 1996 година, Джобс съживява Apple и започва подготовката на базисно нови артикули. Презентираният през 2007 година iPhone изцяло прекатурва пазарите и прави Apple най-скъпата в света обществена компания. Стив Джобс умира през 2011 година от рак на панкреаса.

Още за Стив Джобс прочети тук:
Хората не знаят какво желаят, до момента в който не им го покажем

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР