Американската компания за облачни изчисления и услуги за съхранение на

...
Американската компания за облачни изчисления и услуги за съхранение на
Коментари Харесай

Компания за облачни услуги събра 3,36 млрд. долара с дебют на американската борса

Американската компания за облачни калкулации и услуги за предпазване на данни Snowflake съумя да събере 3,36 милиарда $ при първичното си обществено предложение (IPO) на борсата в Ню Йорк, съобщи Блумбърг.

Базираната в Калифорния компания продаде 28 млн. акции за по 120 $ всяа в границите на своето IPO. Този резултат е по-добър от предстоящото, откакто в понеделник целеви диапазон бе повишен от 75 до 85 $ за акция на  100 до 110 $ на акция.

Това е най-голямото IPO в Съединени американски щати от началото на годината, като се изключат т. нар „ Компании за придобивания със специфични цели ” (Special Purpose Acquisition Companies или SPACs).

След първичното обществено предложение Snowflake се прави оценка на 33 милиарда $.

По-рано Snowflake съумя да притегли като вложител Уорън Бъфет, който за първи път взема присъединяване в IPO. Неговата капиталова компания Berkshire Hathaway и колоса за облачни услуги Salesforce.com поеха уговорката да купят по 250 млн. акции клас А на компанията чрез частна емисия.

Snowflake, която е учредена през 2012 година, е измежду дребното съперници на колоса Amazon в сферата нa предпазване на данни посредством технология, която компилира информация от разнообразни ситеми на едно място, което разрешава по-лесното и анализиране. За последната си фискална година, която приключи на 31 януари, Snowflake регистрира 174-процентов растеж на приходите до 264,7 млн. $ по отношение на миналата година. За шестте месеца до 31 юли компанията записа продажби за 242 млн. $, което е растеж от 133% на годишна база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР