Американската компания „Модерна“ започна тестове на ваксината си срещу COVID-19

...
Американската компания „Модерна“ започна тестове на ваксината си срещу COVID-19
Коментари Харесай

„Модерна“ започна тестове на ваксината си срещу COVID-19 върху юноши

Американската компания „ Модерна “ стартира проби на имунизацията си против COVID-19 върху юноши, съобщи Ройтерс.

Ваксината към този момент е дадена на първия участник в проучването, което обгръща деца и младежи на възраст от 12 до под 18 години.

Във Фаза 2/3 от изследването се чака да се наберат 3000 здрави участници в Съединени американски щати на възраст от 12 година до под 18 година

Проучването се реализира в съдействие с американския Биомедицински орган за съвременни проучвания и развойна активност (BARDA) и има за цел да оцени евентуалната сигурност и имуногенност на имунизацията измежду тази значима по-млада група от популацията.

Нашата цел е да съберем данни напролет на 2021 година, които ще поддържат използването на препарата при юноши преди началото на образователната година 2021/2022 “, съобщи Стефан Бансел, основен изпълнителен шеф на „ Модерна “.

„ Надяваме се, че ще успеем да осигурим безвредна ваксина, която ще даде отбрана на юношите, тъй че да могат да се върнат в учебно заведение в естествена среда “, сподели той.

Компанията подаде документи за издаване на позволение за потребление на имунизацията против COVID-19 в Европейски Съюз и от Европейската организация по медикаментите оповестиха при започване на месеца, че се надяват до 12 януари да се произнесат по настояването.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР