Американската компания Linden Energy придобива 50% от Овергаз Инк. Сделката

...
Американската компания Linden Energy придобива 50% от Овергаз Инк. Сделката
Коментари Харесай

Американска компания купува 50% от Овергаз инк

Американската компания Linden Energy придобива 50% от " Овергаз Инк ". Сделката бе подписана по време на форума " Три морета " и е част от тактиката на Linden Energy за увеличение на вложенията в България и района.

И до момента основаната в Тексас фирма имаше бизнес в района, откакто през 2019 година резервира 10% на газовата връзка сред България и Гърция, която към момента е в градеж.

" Ще помогнем на " Овергаз " да разшири мрежата и потребителската си база, като гледаме и към Западните Балкани. Албания, Косово, да вземем за пример, нямат никаква газова мрежа ", съобщи президентът на компанията Си Пейн.

До началото на тази година " Овергаз инк "  бе на половина благосъстоятелност на съветската " Газпром ". През януари обаче " Овергаз " се раздели с руснаците. Най-голямата българска частна газова компания " Овергаз " е учредена през 1992 година Част от нея е " Овергаз Мрежи ", която е най-големият дистрибутор на газ в България с построени над 2500 км газопроводни мрежи и над 81 000 клиенти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР