Американската компания General Motors гледа към изцяло електрическо бъдеще. С

...
Американската компания General Motors гледа към изцяло електрическо бъдеще. С
Коментари Харесай

General Motors планира да се върне в Европа като марка само за електромобили. Какви модели ще пусне на пазара?

Американската компания General Motors гледа към напълно електрическо бъдеще. С голяма гама от електрически транспортни средства, GM възнамерява завръщането си в Европа като марка единствено за електрически автомобили.

След като продаде над 20 000 електрически коли през първото тримесечие на годината GM съумя да изпревари Ford като производител номер две на електрически коли в Съединени американски щати, написа Electrek.

Освен това конгломератът се готви да пусне на американския пазар още няколко модела електрически превозни средства. Сред тая са Silverado, като се възнамерява доставките стартират в края на второто тримесечие, Blazer и Equinox.

Междувременно автомобилната марка Buick на GM, която също пусна първия си електрически SUV в Китай предишния месец - Electra E5, получи 8000 поръчки единствено след 10 дни на пазара.

В Европа

General Motors възнамерява да разшири наличието си в Европа, като първият електрически автомобил се чака да бъде пуснат на пазара тази есен.Компанията желае да навлезе в Европа с напълно електрическа гама коли.

GM ще стартира да предлага напълно електрически коли в Европа тази есен, съгласно Automotive News. Очаква се първите пазари да бъдат скандинавските страни като Норвегия, Швеция, Дания и Финландия, считат източници.

Изборът на пазари надали е инцидентен, като имаме поради, че електрическите коли доближиха 80% от продажбите на нови коли в Норвегия предходната година, а страната се дава за образец електрифициране на автопарка. До 2025 година пък се възнамерява да спре напълно продажбата на коли с мотори с вътрешно горене.
 Как General Motors съумя да накара 5000 чиновници да изоставен в границите на месец, без да редуцира
Как една автомобилна компания накара 5000 чиновници да изоставен в границите на месец, без да редуцира

През март компанията разгласи стратегия за непринудено овакантяване за своите 58 000 чиновници в Съединени американски щати и част от световната си работна мощ

Луксозен кросоувър Cadilac Lyriq ще бъде първият пуснат на пазара модел, съгласно анонимни източници на изданието.

След като продаде Opel/Vauxhall на групата PSA (която по-късно се сля с Fiat Chrysler и сътвори Stellantis) през 2017 година, General Motors изостави пазара в Европа.

Сега компанията желае да навлезе още веднъж на пазара в Европс с възходящото си портфолио от електромобили- район, в който наличието му понижава през годините. GM към този момент има и дизайнерско студио в Обединеното кралство.

Според Electrek GM има няколко изцяло електрически модела, които може да паснат на европейския пазар. Сред тях: Chevy Equinox за 27 358 евро или междинния електрически кросоувър Chevy Blazer.

Компанията към момента продава няколко първокласни спортни коли в Европа, като Corvette, само че Европейски Съюз желае да забрани продажбите на коли с мотор с вътрешно горене в района от 2035 година. Това принуди автомобилните производители да създадат смяната или да изгубят пазарен дял.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР