Американската инвестиционна банка Goldman Sachs излезе с прогноза, че британският

...
Американската инвестиционна банка Goldman Sachs излезе с прогноза, че британският
Коментари Харесай

Goldman Sachs очаква силно представяне на два европейски борсови индекса през 2021 г.

Американската капиталова банка Goldman Sachs излезе с прогноза, че английският борсов показател FTSE 100 и немският DAX ще се показват по-добре от останалите през актуалната година, оповестява Си Ен Би Си.

Европейските пазари започнаха 2021 година с положителни резултати, подкрепени от почналата имунизация против COVID-19 в Европейски Съюз, постигнатото съглашение за Брекзит и извоюваният от демократите надзор над Конгреса на Съединени американски щати – фактори, които дават очаквания на вложителите за устойчиво икономическо възобновяване.

Общият европейски показател STOXX 600 напредна с 2,4% от началото на годината към днешния следобяд макар предстоящото удължение на строгите ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19  в редица европейски страни поради новите варианти на вируса.

На този декор икономистите от Goldman предвиждат стесняване с 0,1% на стопанската система не Еврозоната през първото тримесечие на 2021 година и по-остър спад от 1,5% и двойна криза във Англия.

В композиция с новите търговски бариери, издигнати след окончателното излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз, краткосрочните стопански вероятности наподобяват отрицателни, само че стратегът на Goldman за европейските фондови пазари Шарън Бел счита, че показателят FTSE 100 е „ доста друг звяр “, защото той получават 80% от приходите си от чужбина.

От банката чакат международният БВП да нарасне с към 6,5% тази година, което съгласно експертите е в интерес на фирмите от FTSE 100 с международно наличие.

„ Втората причина е, че той е показател, насочен към цената. Aкциите на FTSE 100 са евтини спрямо тези на S&P 500 и даже с тези на други европейски пазари. Индексът също по този начин е мощно привързан с финансовия бранш, който чакаме да се възвърне “, разяснява Бел.

Goldman разпореждат огромни очаквания и на немският  DAX по сходни аргументи, защото сходно на FTSE 100, той е мощно привързан с световния напредък.

„ Прогнозата ни е функционалност на тези два фактора: ние считаме тези показатели за предоставящи добра стойност и за готови за международното икономическо възобновяване “, прибавя Бел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР