Американската фармацевтична компания Pfizer е започнала в САЩ ранен етап

...
Американската фармацевтична компания Pfizer е започнала в САЩ ранен етап
Коментари Харесай

Pfizer изпитва лекарство, което може да се предписва още при първи признаци на Covid-19

Американската фармацевтична компания Pfizer е почнала в Съединени американски щати ранен стадий на изпитване на перорална антивирусна терапия против COVID-19, която може да бъде предписана на пациенти още при първите признаци на зараза, предава Ройтерс https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-pfizer-antiviral/pfizer-begins-early-stage-study-of-oral-covid-19-drug-idUSKBN2BF22P, като се базира на известие на самата компания.

Производителят на медикаменти, който създаде първата позволена в Съединени американски щати и в Европейски Съюз ваксина против COVID-19 дружно с немската компания BioNTech, съобщи, че при лабораторните проучвания антивирусният препарат е посочил мощна интензивност против SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква COVID-19.

Препаратът на Pfizer, наименуван PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.

Протеазните инхибитори са ефикасни при лекуването на други вирусни патогени като ХИВ и хепатит С, както независимо, по този начин и в композиция с други антивирусни средства, декларират от компанията.

Pfizer има вяра, че този клас молекули може да обезпечи добре търпимо лекуване против COVID-19, защото при досегашните лечебни средства от същия вид, предлагани на пазара, няма обявени опасения за сигурността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР