Американската агенция за космически изследвания НАСА заяви, че продължава да

...
Американската агенция за космически изследвания НАСА заяви, че продължава да
Коментари Харесай

НАСА продължава да си сътрудничи с Роскосмос въпреки войната в Украйна

Американската организация за галактически проучвания НАСА съобщи, че продължава да си сътрудничи с " Роскосмос " при употребата на Международната галактическа станция (МКС), макар неотдавнашното навлизане на Русия в Украйна и глобите, които Съединени американски щати ѝ постановиха в отговор, заяви ДПА.

" Ние работим дружно. Работим дружно повече от 20 години и ще продължим да го вършим ", съобщи на конференция Джоуел Монталбано, началник на програмата на НАСА за МКС. " Наясно сме със протичащото се, само че сме в положение да продължим да си вършим работата. Нищо не се е трансформирало през последните три седмици. "

Монталбано акцентира, че целият смисъл на плана за МКС е в съдействието. " Това не е развой, при който едната група може да продължи без другата. Всички би трябвало да работим дружно, с цел да реализираме триумф. "

Представителят на НАСА сподели още, че проектите за завръщане на Земята на американския астронавт Марк Ванде Хей и на съветските космонавти Антон Шкаплеров и Пьотър Дубров с капсула " Союз " в края на месеца към момента " остават.

" Мога да ви кажа сигурно, че Марк ще се върне вкъщи с този " Союз " ", съобщи Монталбано. " Ние сме в контакт с нашите съветски сътрудници... [Те} потвърдиха, че ще върнат целия екипаж вкъщи. "

Руската галактическа организация " Роскосмос " към този момент удостовери завръщането и означи, че в никакъв случай не е давала мотив на никого да се съмнява в нейната надеждност. Освен това тя означи, че поддържането на вярното действие на МКС е главен приоритет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР