Американската администрация възнамерява да увеличи данъчното облагане на американци, които

...
Американската администрация възнамерява да увеличи данъчното облагане на американци, които
Коментари Харесай

Байдън иска повишаване на данъците за богатите американци

Американската администрация има намерение да усили данъчното облагане на американци , които печелят над 400 000 $ годишно и са нараснали благосъстоянието си по време на пандемията на ковид. Това бе обявено персонално от американския президент Джо Байдън по време на изявлението му пред Сената и Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. " Няма да подвигам налози за хора, които печелят по-малко от 400 000 $ годишно.
" Много компании укриват налози посредством " данъчни убежища " - външни компании, регистрирани от Швейцария до Бермудските острови и Каймановите острови. Те употребяват данъчни малки врати и удръжки, които разрешават да се трансферират работни места и да се взимат облаги в чужбина. Това е неправилно ", акцентира американският водач. Той разгласи желанието си да реформира корпоративната данъчна система, тъй че богатите компании " да оказват помощ да заплащат за държавни вложения, които ще бъдат от изгода за бизнеса им " .
 От следващата година богатите в Русия с по-големи налози От следващата година богатите в Русия с по-големи налози
Руският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение на налога върху приходите на хората с високи доходи – първата промян...
Ръководителят на Белия дом изясни, че 1% от най-богатите американци, които печелят повече от 400 000 $ годишно, ще заплащат налози в размер на 39,6%, както " беше, когато Джордж Буш стана президент ". " Ще се отървем от малките врати, които разрешават на американците, които вършат над 1 000 000 $ годишно, да заплащат по-ниска данъчна ставка върху финансовите облаги, в сравнение с заплащат работещите американци. Това ще засегне единствено три десети от 1% от всички американци ", добави Байдън. Той увери, че няма да усилва данъчната тежест за междинната класа на американците.
Байдън разкритикува решението на своя предходник Доналд Тръмп да понижи налозите през 2017 година " Трябваше да се изплати и да обезпечи голям стопански напредък. Вместо това, докара до увеличение на недостига с 2 трилиона $ ", сподели президентът. Байдън добави, че " вместо да се употребяват данъчни спестявания за повишение на заплатите и вложение в научноизследователска и развойна активност милиарди долари отиват в джобовете на ръководителите на компании ".
Президентът уточни, че разпространяването на новия ковид единствено е нараснало разликата в приходите в Съединени американски щати. " Пандемията единствено утежни нещата. 20 000 000 американци изгубиха работата си по време на пандемията - работещи американци и американци от междинната класа. В същото време, чистата стойност на към 650 милиардера в Америка се е нараснала с повече от 1 трилион $. Позволете ми да кажа това още веднъж. Само 650 души усилиха положението си с повече от 1 трилион $ по време на тази пандемия. Сега положението им надвишава 4 трилиона $ ", сподели в умозаключение Байдън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР