Американска компания, базирана в Тексас, сключи сделка с правителството на

...
Американска компания, базирана в Тексас, сключи сделка с правителството на
Коментари Харесай

Частна компания ще търси изчезналия малайзийски самолет

Американска компания, основана в Тексас, подписа договорка с държавното управление на Малайзия да продължи да търси отломките на изчезналия полет MH370, предава Би Би Си.

Договорът е без възнаграждение от страна на Малайзия, до момента в който не бъде открита най-малко една находка. Компанията - Ocean Infinity, ще поеме разноските по скъпата издирвателна интервенция до намиране на самолета. 

Изчезването на полета на малайзийските авиолинии на 8 март 2014 година остава една от най-големите авиационни мистерии. Летателната машина на Malaysia Airlines се изгуби от радарите сред Куала Лумпур и Пекин с 239 души на борда. Огромна интернационална морска интервенция за търсене беше стартирана. Тя покри повърхност от 120 000 кв км и е оценена на стойност от 200 млн. австралийски $ или към 133 млн. евро. През януари обаче интервенцията беше прекъсната без резултат. 

Според Ocean Infinity, новото проучване би трябвало да се концентрира върху съответни 25 000 кв. км, избрани от Австралийската работа за транспортна сигурност като региона с най-висока възможност да е мястото, където е аварирал самолетът. 

Съгласно договорката компанията ще поеме финансовия риск, при приемане на % от цената на вероятно открит карго багаж - постоянно този % при сходни покупко-продажби е 80-90%. 

MH370 превозваше пасажери от 14 страни, най-много от Китай и Малайзия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР