AMD наскоро представи чипсета A620 за бюджетните дънни платки AM5,

...
AMD наскоро представи чипсета A620 за бюджетните дънни платки AM5,
Коментари Харесай

AMD препоръчва платките, базирани на A620, само за процесорите с TDP 65W

AMD неотдавна показа чипсета A620 за бюджетните дънни платки AM5, с поддръжка на новата серия процесори Ryzen 7000. Те имат стеснен набор от функционалности, в това число и липса на поддръжка на бързия интерфейс PCI Express 5.0 и овърклок. Но A620 поддържа актуалната оперативна памет DDR5 и опция за овърклок на тази памет. Едва ли обаче би трябвало да се разчита на потреблението на такива платки в композиция с мощни процесори.

Първоначално, в описанието на логиката бе показана поддръжка на пикова мощ до 88 W, само че AMD предлага A620 основаните платки единствено за процесорите с TDP от 65 W. Това значи, че по-мощните чипове ще бъдат лимитирани в своите благоприятни условия за Boost, заради ниския предел на мощността. Все отново, производителят не постанова твърди ограничавания и разработчиците на платки могат да разширят мощността на своите артикули. Следователно, обещаната цялостна съгласуемост е единствено за процесорите, чиято мощ е в границите на 65 вата. Повечето евтини платки, основани на A620, ще поддържат серията Ryzen 7000 без X.

Възможна е работа с по-мощни процесори, само че поддръжката зависи от съответния производител на платката. По-специално, даже самата AMD на формалния си уебсайт предлага селекция, основана на A620 и Ryzen 7 7800X3D (120W). Ето за какво, преди да купите, се предлага деликатно да проучите описанието на съответната платка на формалната страница на съответния артикул.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР