Аматьорският ЦСКА 1948 обяви, че е внесъл молба за бавност

...
Аматьорският ЦСКА 1948 обяви, че е внесъл молба за бавност
Коментари Харесай

"ЦСКА 1948" призова съда за ускоряване на процедурата и плащане на парите за емблемата

Аматьорският " ЦСКА 1948 " разгласи, че е внесъл молба за бавност във Върховния касационен съд връзка с проблема за заплащането по търга за активите на банкрутиралия ПФК ЦСКА АД. Молбата е импортирана от члена на управителния съвет на клуба Никола Газдов.

В качеството си на заемодател на банкрутиралото сдружение той се е обърнал към съда поради " прословутата тъжба на Атанас Йосифов Борносузов против разпределението на парите за заплащане на емблемата на 31-кратните първенци ", показват от " ЦСКА 1948 ".

Газдов обърнал внимание на съда, че произнасянето по жалбата се бави към този момент три месеца. " Инструктивният период в сходни случаи е две седмици. Никола Газдов напомня, че персонално е внесъл таксата на Борносузов, откакто същият дълго време е отлагал даването на въпросните 15 лв. ", пишат от третодивизионния клуб.

Според информацията задачата е спечелилият в търга за активите - " Ред енимълс ", да заплати оптимално бързо. Фирмата, обвързвана със притежателя на " ЦСКА - София " Гриша Ганчев, завоюва с предложение от 8 млн. лв..

" Фалитът на ЦСКА, който съгласно нашия клуб беше изработен съзнателно, ощети страната и частни лица с над 22 милиона лв.. Те няма по какъв начин да бъдат покрити от 8-те милиона лв., с които компания " Ред енимълс " завоюва търга за емблемата. Но в обществото ни се основава неприятното чувство, че някой преднамерено протаква даже заплащането и на тази сума. Надяваме се, че българският съд бързо ще задейства заплащането на емблемата на ЦСКА ", прибавят от " ЦСКА 1948 ".

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева сподели през ноември пред " Дневник ", че възраженията бавят отварянето на периода за заплащане. " Търгът се организира, към този момент има открита сметка, само че има и възражения. След като те приключат, спечелилият ще бъде поканен да заплати сумата. Освен него има и втори участник в търга, който не е изтеглил задатъка си ", сподели тогава Милева.

Административният шеф на " ЦСКА - София " Милко Георгиев сподели през есента, че Ганчев ще заплати на драго сърце парите за активите, само че се чака привършване на процедурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР