АМ `Хемус` ще е готова най-късно до 2027 година, съобщи

...
АМ `Хемус` ще е готова най-късно до 2027 година, съобщи
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: АМ `Хемус` ще е готова най-късно до 2027 година |

Автомагистрала `Хемус` ще е подготвена най-късно до 2027 година, заяви районният министър Гроздан Караджов по време на парламентарния надзор довечера.

Той изясни, че периодите по другите процедури, предшестващи началото на градежа, са дълги и това е повода за забавянето на стартирането на придвижването по автомагистралата.

Министърът заяви още, че първият сектор ще бъде подготвен до август 2022 година, сектор 2 - края на 2024 година, сектор 3 - доникъде на 2023 година,участъците 4, 5 и 6 - до 32 месеца от откриването на строителната площадка, а последните 7, 8 и 9 - до 36 месеца от началото на градежа. Строежът на сектор 10 е във заключителен стадий.

Караджов заяви още, че и градежът на различен инфраструктурен план закъснява. Проблем има и с довършването на граничния контролно-пропускателен пункт „ Рудозем - Ксанти “. По думите на министъра компаниите, спечелили публичните поръчки, не желаят да изпълнят плановете. Причината - повишаването на строителните материали през последните месеци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР