Alphabet Inc. , компанията-майка на Google, представи малко по-слаби от

...
Alphabet Inc. , компанията-майка на Google, представи малко по-слаби от
Коментари Харесай

По-слаби финансови резултати на компанията-майка на Google през последното тримесечие



Alphabet Inc., компанията-майка на Гугъл, показа малко по-слаби от прогнозите данни за облагите и проходите през първото тримесечие на годината, защото войната в Украйна навреди на продажбите на реклами в YouTube.

Продажбите на Alphabet скочиха с 23% на годишна база до 68,01 милиарда $ през първото тримесечие на 2022 година, до момента в който осредните прогнози на Уолстрийт бяха за 68,1 милиарда $, като това е първият път, когато данните са по-ниски от прогнозните от края на 2019 година насам.

Най-сериозно пострадаха продажби на реклами в YouTube, като те бяха за 6,9 милиарда $ при прогнози за 7,5 милиарда $.

Главният финансов шеф на Alphabet Рут Порат сподели, че е прекомерно рано да се предвижда по кое време забавените от войната продажби могат да се покачат и предизвести, че повишаването на щатския $ по отношение на останалите валути ще навреди на продажбите още повече през настоящото тримесечие.

Тя уточни, че войната в Украйна, която стартира през втората половина на първото тримесечие, е имала " голямо влияние " върху приходите на YouTube, защото компанията спря продажбите на реклами в Русия, а рекламодателите на марки, изключително в Европа, понижиха разноските си след началото на съветската военна атака в Украйна.

В същото време оперативната облага на компанията-майка на Гугъл набъбна с 30% до 20,1 милиарда $, само че чистата облага спадна до 16,4 милиарда $, или по $24,62 на акция, по отношение на 17,9 милиарда $, или по $26,29 на акция преди година.

По обособените сегменти приходите от търсачката на Гугъл набъбнаха до 39,6 милиарда $, до момента в който приходите от Гугъл Cloud се усилиха до 5,8 милиарда $.

" Първото тримесечие означи мощен растеж в търсенето и по-специално в облака, защото тези услуги оказват помощ както на хората, по този начин и на бизнеса, до момента в който цифровата промяна продължава. Ще продължим да влагаме в страхотни артикули и услуги и ще сътворяваме благоприятни условия за сътрудници и локални общности по целия свят “, съобщи изпълнителният шеф на Alphabet Сундар Пичай.

Съветът на шефовете на компанията също по този начин позволи противоположното изкупуване на в допълнение акциите на Alphabet от клас А и клас С за 70 милиарда $.

След оповестените късно нощес по-слаби финансовите резултати акциите на Alphabet паднаха за малко с над 3,5% преди спадът им на извънборсовата търговия да се ограничи до 2,5 на 100. Трябва да се има поради, че през предходните две пандемични години акциите на софтуерния колос нарастнаха с над 90 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР