Алоизмамници подведоха бащата на българския режисьор и писател Крум Филипов.

...
Алоизмамници подведоха бащата на българския режисьор и писател Крум Филипов.
Коментари Харесай

Алоизмамници взеха последните пари на бащата на български режисьор и писател

Алоизмамници подведоха бащата на българския режисьор и публицист Крум Филипов. Възрастният мъж е предал на шарлатаните 13 000лв., които са били и последните му спестявания. Останал единствено със сума от 60лв., споделя синът му в обществените мрежи.
Прочетете още
Филипов обаче изрази благодарността към татко си, като отдаде постъпката му на родителска любов и предпочитание за протекция.

Ето какво журналистът в персоналния си профил във Facebook:

 Бързеите на Св. Мария. (Sault Ste. Marie) Така се споделя последният град, в който работих в Онтарио, Канада. С интуицията си предчувствах, че тук и по този начин ще приключи моята презокеанска авантюра. Името е предсказание. Под купола на думите живеем. Благодарение и в посока на милостта им.

Та, на покрива на Уолмарт, трябваше да науча, че мое стихотворение ще бъде прочетено в Поетите от една превъзходна българска актриса. Получих известието й при минус 15 градуса. И ме стопли. Също по този начин научих, че книжката със стихотворения - " Писма до сина ми " е подготвена. Всеки миг ще излезе.

Обачееее.... (както обичаше да споделя Юлия Огнянова), злото не спи. На покривите на Св. Богородица трябваше да науча, че татко ми е излъган от телефонни крадци. Дал е всичките си спестявания за мен. Да ме избави. 13 000 лева Оставил си е 60 лв. в картата. Казва ми по телефона: Круме, чувах те по какъв начин ми викаш: Тате, избави ме, апелирам те... Такива работи под името Богородично.

Нищо друго не мисля, с изключение на, че тази кражба е удостоверение за безкрайната и безумна бащина любов.

Обичам те, тате! Името е предсказание. По молитвите на Пресветата Дева, Господи, помилуй ни!

 

 Припомняме, че единствено преди ден медията ни писа за възрастна асеновградчанка, станала жертва на телефонна машинация. Според първичната информация, в петък пострадалата получила позвъняване от мъж, показал се за полицейски чиновник

Кой е Крум Филипов:

Крум Филипов е роден на 9 февруари 1969 година в Смолян. Завършва Българска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “ (1995) и Режисура в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “ (2001), в класа на проф. Иван Добчев. Дипломният му театър „ Кървава женитба “ от Ф.Г. Лорка, подложен на сцената на държавна такса „ Никола Вапцаров “ – Благоевград, е номиниран за Аскеер.

По време на следването си в университета работи като публицист (в отделите за просвета на в. „ Континент “ и в. „ Дума “) и като бояджия – шпаклова и боядисва фасадата на постройката на Народното събрание. След завършването на образованието си в НАТФИЗ стартира да се занимава с постановка – 10 театрални спектакъла, награждавани на значими театрални конгреси в България и чужбина, измежду които „ Кървава женитба “ от Ф.Г. Лорка, „ Viktoria “ (по описа „ Болки на душата “ от Ингмар Бергман), „ Мармаладов “ (по „ Престъпление и наказване “ на Ф.М. Достоевски), „ Автопортрети за различаване “ – в съавторство с Юлия Огнянова и Емилия Ованесян, „ Змейова женитба “ (по текстове на Пею Яворов, Тадеуш Ружевич, Васко Попа и Чеслав Милош). Сценарист и режисьор е на доста музикални видеоклипове, неведнъж предавани в народен ефир. Автор е на 9 документални кино лентата, три от които са номинирани за премия „ Пловдив “, а за кино лентата „ Изповед “ (за пианиста проф. Георги Петров) тази година получава премията „ Златен ритон “.

От 2009 година работи като сценарист и режисьор на седмичното предаване за изкуство и просвета „ Метафора “ по Българска национална телевизия 2. През последната година снима (по покана от продуцентите на документалната поредност на Българска национална телевизия 1 „ Умно село “ Влади Люцканов и Антоанета Бачурова) портретните филми за Божана Апостолова, Кольо Карамфилов, Ясен Гюзелев и Палми Ранчев, които се радват на мощен зрителски интерес.

Стихове написа от дребен, само че рядко и малко разгласява. Въпреки това геният му не остава неусетен – през 1994 година става лауреат на Десетия народен конкурс за лирика „ Веселин Ханчев “, а на идната година печели първа премия в литературния конкурс „ Яворов “ – гр. Поморие. През същата 1995 година издава и първата си стихосбирка „ Затръшнато небе “, удостоена с огромната премия на БНР за „ най-ярък дебют в литературата “. През 1996 година получава една от трите годишни награди за литература на радио „ Дойче веле “.

В момента е режисьор на свободна процедура, заради което евентуално ще му остава повече време за писане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР